A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«Нехтування нормами безпеки та законності окремих осіб можуть стати на заваді реалізації проєкту побудови стаціонарного мосту через р. Інгулець», – міська рада.

Дата: 14.05.2020 13:46
Кількість переглядів: 321

В мережі Інтернет з’явилась інформація про те, що аграрії самостійно виявили бажання побудувати понтонний міст, начебто для розвантаження руху через річку Інгулець. Слідчо-оперативній групі поліції, яка прибула на місце пригоди та припинила беззаконня, жодних дозвільних документів на проведення робіт не було надано. Тим не менш, підготовчі роботи біля річки вже здійснювалися, тому було відкрито кримінальне провадження, а техніку вилучено.

Дійсно, документів, які б підтверджували законність та відповідність майбутньої конструкції усім вимогам, а також дозволів на проведення таких робіт в наявності немає. Це ставить під великий сумнів перш за все питання безпеки такого об’єкту, адже ні проєкту, ні узгоджень з відповідними інстанціями так званим забудовником досі не отримано. Така конструкція не може з’явитися невідомо звідки, а має відповідати усім вимогам, щоб не наражати на небезпеку тих, хто даним мостом буде користуватися.

 

Розуміючи всю серйозність ситуації, Снігурівська міська рада звернулася до відповідних органів з метою подальшого отримання інформації від спеціалістів, які дійсно можуть визначити, чи буде безпечною ця конструкція для життя та здоров’я людей, чи буде конструкція даного мосту надійною та чи не призведе будь-яка його поломка до руйнування вже існуючого мосту, що взагалі може залишити мешканців «Заріччя» без дорожнього сполучення з містом.

Снігурівська міська рада завжди діяла згідно чинного законодавства і діятиме в інтересах територіальної громади. Хоча деякі вже намагаються тиражувати компрометуючі заголовки про те, що нібито міська влада проти мосту. Це неправда! Ми лише за вирішення даного питання, але у даній ситуації не може мати місце порушення чинного законодавства! Добре, що нарешті когось, мабуть, замучила совість та з’явилось бажання взяти участь у вирішенні проблем громади, та в даному випадку головними принципами є саме законність та безпека, а не розмір гаманця окремих осіб та вседозволеність.

Більше того, слід зазначити, що Снігурівська міська рада спільно з департаментом ЖКГ Миколаївської ОДА здійснюють практичні кроки у вирішенні даного питання: наразі дійснюється проєктування стаціонарного мосту через р. Інгулець, який з’єднає м. Снігурівка із населеними пунктами «Заріччя». Одеська державна академія будівництва та архітектури активно займається даним проєктом, який після проходження усіх необхідних експертиз та отримання відповідних висновків, згідно програми Президента України «Велике будівництво» буде реалізовано за кошти державного бюджету та місцевих бюджетів на умовах співфінансування. На момент будівництва передбачається спорудження тимчасового мосту, який відповідатиме усім нормам техніки безпеки, тому лише сам факт наявності незаконного спорудження може стати на заваді реалізації даного проєкту.

Складається враження, що дану ситуацію було спровоковано навмисно, щоб налаштувати жителів «Заріччя» проти місцевої влади, адже проблема аварійності існуючого понтонного мосту дійсно має місце. Проте, якраз саме перевантажений великогабаритний транспорт одного із аграріїв, а саме Ю.А.Кормишкіна, руйнував існуючий понтонний міст, і жодної копійки даний «благодійник» не вклав у його відновлення. А ремонтувати понтонний міст неодноразово доводилося за державні кошти силами Миколаївоблавтодору та Управління інфраструктури Миколаївської ОДА. Вже не вперше пан Кормишкін намагається начебто допомогти громаді, переслідуючи виключно власні інтереси та прикриваючись проблемами людей, під виглядом добрих справ, відверто нехтуючи елементарними нормами безпеки та законності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано