A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Снігурівському історико-краєзнавчому музею – 50 років!

Дата: 07.05.2020 08:49
Кількість переглядів: 485

Презентація Снігурівського історико-краєзнавчого музею

Із давніх –давен відома істина: щоб по справжньому любити свій край, необхідно знати його історію. Тому що ці знання не тільки возвеличують людину, розширюють її світогляд, вони є своєрідним містком,що поєднує минулі покоління з теперішніми та майбутніми. Саме таким містком і є Снігурівський історико – краєзнавчий музей.

Активним дослідником історії краю був Заслужений учитель школи Української РСР Ревуцький Петро Костянтинович, якого й вважають засновником районного музею. Під його керівництвом вихованці міської середньої школи №1 зібрали багато цікавих експонатів, підготували й проводили змістовні екскурсії.

Урочисте відкриття музею в приміщенні школи відбулося 9 травня 1970 року до 25-річчя Перемоги в Другій світовій війні.

У 1971 році музей було переведено в спеціальне приміщення, що розташовувалося на площі Богдана Хмельницького. Спочатку заклад працював на громадських засадах. Екскурсії проводили учні Снігурівської школи №1 різних років. На даний час музей підпорядковується відділу культури, молоді та спорту Снігурівської міської ради.

Багато зусиль в оформленні приміщення, експозицій музею доклали в різні роки колишні завідуючі районним відділом культури Ніна Петрівна Загородня й Валентина Андріївна Твердова, а також корінні жителі Снігурівки Єфим Григорович Ванін, Олена Терентіївна Середа, Андрій Дем’янович Качан, Григорій Ананійович Сулімов, Зінаїда Іванівна Іванова, Лілія Іванівна Нартова та ін.

Вагомий внесок у розвиток музею зробили свого часу його директори Павло Моїсейович Гринштейн, Раїса Миколаївна Рудчак, Олена Лаврентіївна Бурлаченко, Ольга Олександрівна Полинькова.

У 1991 році музею присвоїли звання «народний», цього ж року музей перевели в приміщення районного Будинку культури. Завдяки зацікавленому ставленню до історії рідного краю небайдужих снігурівчан музей поповнюється новими експонатами та історичними документами.

У музеї оформлені 8 експозиційних відділів.

Ведеться пошукова робота, надається допомога учням шкіл міста й району та студентам з вивчення історії рідного краю. Проходять уроки народознавства для учнів місцевих шкіл.

Серед заходів найпопулярніші – оглядові та тематичні екскурсії, зустрічі з ветеранами війни та праці, учасниками військових конфліктів, старожилами міста, Також проводиться робота з виявлення майстрів народної творчості, влаштування виставок їх робіт. Організовуються фотовиставки місцевих аматорів, художників тощо. Музей – активний учасник виставок на святкових районних та міських заходах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано