A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Снігурівський міський голова поклав квіти до пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Дата: 24.04.2020 11:09
Кількість переглядів: 307

26 квітня 1986 року трагічна дата для України і всього світу. Того страшного дня в приміщенні 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС при підготовці його до планового ремонту стався вибух, який зруйнував життя тисяч людей, утворивши багатокілометрову зону відчуження.

Фото без опису

Перші пожежники, які прибули гасити полум’я, не мали спеціальних засобів захисту, тому отримали високі, навіть смертельні, дози радіації. Але саме завдяки вогнеборцям, які жертвували своїм життям, вдалося запобігти водневому вибуху, що міг відбутися, якби реактор продовжував палати.

24 квітня Снігурівський міський голова Леонід Голобля та представники  районної та міської влади поклали квіти до пам’ятника учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто проявив свою мужність, самовідданість та героїзм в тих екстремальних обставинах.

Фото без опису

“Низько вклоняємось перед людським подвигом, відвагою ліквідаторів Снігурівщини, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, не усвідомлюючи, на яку небезпеку наражаються, які віддали своє здоров’я і життя. Вічна вдячність живим та світла пам’ять загиблим!”, – відзначив Леонід Голобля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано