A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

До роковин Чорнобилю

Дата: 24.04.2020 09:00
Кількість переглядів: 278

26 квітня годинник життя відрахує 34-ту річницю з дня чорнобильської катастрофи. Саме в цей день сталася найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Радіоактивного ураження зазнали щонайменше 600 000 осіб, насамперед – ліквідатори катастрофи. Близько 200 000 осіб були евакуйовані із зони забруднення. Навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова зона відчуження, а Україну оголошено територією екологічного лиха.

Чорнобильська трагедія надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Ніхто ніколи не буде знати, скільки насправді людей загинуло від радіаційного опромінення. Сотні тисяч ліквідаторів і переселених і досі страждають на невиліковні недуги.

Сьогодні ми складаємо подяку і шану тим, хто кинувся тоді рятувати світ та став на шляху ядерного апокаліпсису. Низький уклін усім загиблим від усього людства!

26 квітня – день чорнобильського лиха, болю, диму, перестороги… Пам’ятаймо, що ми – люди, і маємо відповідально ставитися до оточуючого світу, щоб наші нащадки ніколи не знали атомного лиха!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано