A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Про заходи щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

Дата: 17.03.2020 15:00
Кількість переглядів: 297

Згідно з рішенням урядової комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та постанови Кабінету Міністрів України на території нашої держави введено ряд обмежувальних заходів, спрямованих на недопущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Вказана хвороба торкнулась фактично усіх куточків нашої планети, в тому числі хворі на COVID-19 є й в Україні і, на жаль, вже мають місце летальні випадки.

Згідно з рішенням комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та постанови Кабінету Міністрів України обмежувальні заходи стосуються усіх без виключення населених пунктів, в тому числі й населених пунктів нашої громади. Снігурівська міська рада як орган місцевого самоврядування  не може жодним чином скасовувати будь-яке з вказаних обмежень, а навпаки – з метою захисту життя та здоров’я жителів громади в межах компетенції зобов’язана сприяти їх виконанню.

Враховуючи те, що розповсюдження коронавірусу в світі відбувається у геометричній прогресії і при цьому на сьогодні немає вакцини, яка здатна його вилікувати, вжиття негайних, жорстких і рішучих кроків, спрямованих на стримання поширення вірусу, зниження темпів інфікування та недопущення нових випадків заражень у перспективі збереже наше з вами життя і здоров’я. Найдієвішим і найефективнішим заходом для цього є обмеження соціальних контактів. Тобто треба зробити так, щоб якомога більше людей лишалися вдома вже сьогодні. Цей простий, але вимушений захід  в підсумку доведе свою ефективність, тим більше, що вже є позитивний досвід.

У зв’язку з викладеним, рішенням виконавчого комітету Снігурівської міської ради від 17 березня 2020 року № 46 «Про вжиття заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» визначено перелік тих обмежувальних заходів на території ОТГ, які введені Урядом нашої країни для всіх населених пунктів.

Просимо громадян та суб’єктів господарювання з розумінням поставитися до їх виконання, вжити максимальних заходів щодо недопущення розповсюдження цієї хвороби та дотримуватися рекомендації Міністерства охорони здоров’я з цього приводу.

Закликаємо усім мешканців Снігурівської міської об’єднаної територіальної громади  піклуватися про своє здоров’я та безпеку і по можливості залишатися вдома. Ті ж, кому все ж таки потрібно в цій ситуації їздити на роботу, мають берегти себе і оточуючих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано