A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівці відзначили річницю визволення від нацистських загарбників

Дата: 13.03.2020 10:00
Кількість переглядів: 502

13 березня з нагоди Дня визволення Снігурівки від німецько-фашистських загарбників відбувся пам’ятний мітинг біля Меморіалу загиблим воїнам-снігурівчанам у Другій світовій війні. Поклали квіти і до інших пам’ятних знаків міста. У заходах взяли участь керівництво міської та районної влади, представники організацій та установ, ветеранських організацій та громадськість.

Фото без опису

Хвилиною мовчання снігурівчани вшанували подвиги предків, які мужньо стояли за Батьківщину, проявивши силу духу та патріотизм у боротьби за мир на нашій землі.

У березні 1944 року наші землі було звільнено від нацистських загарбників. Під час визволення снігурівщини відзначилися кінно-механізована група І.Плієва, 5-та та 6-та ударні армії генерала Цвєтаєва та Шльоміна, 37-й стрілецький корпус генерала Горохова, а також танкісти мехкорпусу генерала Танасчишина. Саме останні разом з передовими частинами 5-ї ударної армії в період з 6 по 17 березня замкнули кільце навколо гітлерівського котла у ході відомої Березнегувато-Снігурівської операції.

Активні наступальні дії наших військ призвели до повної ліквідації восьми ворожих дивізій, втрати повної боєздатності 6-ї армії «месників». В полон потрапили понад 50 тисяч нацистів. Звільнивши Березнегувате, Снігурівку, радянські війська з боями зайняли ще 50 інших населених пунктів. Це була одна зі славних сторінок нашої історії до остаточної перемоги у 1945-му. 840 наших земляків полягли смертю хоробрих, 245 були відзначені державними нагородами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано