A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівці відбувся мітинг та урочистий концерт для воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 14.02.2020 16:00
Кількість переглядів: 349

Щороку 15 лютого ми віддаємо данину мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу. Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно дотримувалися присяги.

Сьогодні, 14 лютого 2020 року, в Снігурівці відбувся пам’ятний мітинг та церемонія покладання квітів до Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам з нагоди Дня вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. У зібранні взяли участь посадовці Снігурівської міської та районної влади, представники установ та організацій, воїни-інтернаціоналісти та громадськість.

«З глибокою шаною згадуємо сьогодні усіх, хто загинув під час виконання свого військового обов’язку за межами України, з особливим болем згадуючи війну в Афганістані. 31 рік тому закінчилася одна з найтрагічніших воєн другої половини ХХ століття. З усіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була найтривалішою. Її ніхто не оголошував, але вона забрала життя українців і залишила по собі невиліковні рани у тисячах українських родин», – відзначили під час виступу.

До присутніх звернувся воїн-інтернаціоналіст Сергій Михайлович Федоров. Пам?ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів вшанували хвилиною мовчання, а Митрофорний протоієрей, настоятель Церкви Миколая літнього  Отець Володимир провів заупокійну літію за загиблими та померлими воїнами-миротворцями. На завершення мітингу  снігурівчани поклали квіти пам’яті тим, хто віддав своє життя у кровопролитній афганській війні.

Після мітингу відбувся урочистий концерт «Нам не забути ту війну» у залі Снігурівського будинку культури. Під час концерту голова Снігурівської РДА Іван Зубрицький нагородив почесними грамотами за активну життєву позицію і громадську діяльність, вагомий  особистий внесок у розвиток ветеранського руху і військово-патріотичне виховання молоді учасників бойових дій в Афганістані Ю.Г.Зіньковського та С.М.Федорова. Перший заступник міського голови Олександр Дубінін нагородив грамотами за мужність, самовідданість, вірність військовому обов?язку, вагомий особистий внесок у розвиток суспільно-патріотичного  руху учасників бойових дій В.С.Кореновського, П.П.Пеліховського, А.М.Решетняка, О.Л.Себастьянського, О.В.Богомаза та Ю.В.Кожанова. Почесними грамотами Снігурівської районної ради були нагороджені учасники бойових дій в Афганістані П.В.Дудник та С.М.Кохан. Їх вручила голова райради Тетяна Мезіна.

Під час концерту присутні мали змогу побачити гарні виступи танцювального ансамблю «Джерело» та послухати чудові композиції у виконанні Руслана Поночевського, Олега Ясінецького, Олександра Гіщака, Тетяни Ясонової, Діани Чистякової, Надії Орлової, Віктора Матюхіна, братів Сергія та Леоніда Юхно.

Шановні воїни-інтернаціоналісти! Від усієї душі бажаємо вам і вашим родинам добра і щастя, миру і достатку, міцного здоров’я і довгих років життя! Честь вам і слава, шановні миротворці!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано