A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Відповідь Коцар М.П.

Дата: 07.02.2020 10:38
Кількість переглядів: 279

Нещодавно у соцмережі «Фейсбук» користувач Марія Коцар висловилась щодо відсутності позитивних змін у життєдіяльності Снігурівської ОТГ, зокрема по Василівському старостинському округу (Василівська сільська рада).

Фото без опису

Хочемо заперечити та відзначити, що дана інформація не відповідає дійсності. В підтвердження розповідаємо про хід виконання заходів, направлених на загальний соціально-економічний та культурний розвиток населених пунктів, що увійшли до складу Снігурівської міської об’єднаної територіальної громади, за 2019 рік, зокрема по Василівському старостинському округу, (який, до речі, увійшов до складу ОТГ лише у липні 2019 року, а до 1 січня 2020 року функціонував у рамках бюджету сільської ради).

Тож, перейдемо до конкретних цифр. Так, для вуличного освітлення в селах Василівка та Євгенівка виділено 29 000 грн. Щодо дошкільних навчальних закладів та закладів освіти Василівської сільської ради – протягом 2019 року виділено 69 999,60 грн. для придбання вугілля на опалювальний сезон для Василівського та Павло-Мар’янівського ДНЗ. Дитсадки, до речі, у повній мірі забезпечені необхідними продуктами для повноцінного харчування дітей. На харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів не пільгових категорій та учнів 5-11 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», з сільського бюджету було виділено 133 849 грн. На забезпечення підвозу учнів що проживають на території сільської ради, до місць навчання та додому було виділено 31 652 грн. До того ж, 22 665 грн склала матеріальна допомога учасникам бойових дій,  учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, воїнам-інтернаціоналістам та громадянам похилого віку.

Спеціалісти сільської ради допомагають населенню вирішувати питання оформлення необхідних документів для встановлення опіки та піклування, надають допомогу при оформленні необхідних документів для надання субсидій, сприяють наданню пільг інвалідам війни, учасникам БД, інвалідам І-ІІ гр. при оплаті місцевих податків та зборів. Для населення постійно організовують вечори відпочинку, молодіжні дискотеки, конкурси, виставки. Люди забезпечені питною водою за помірною ціною. Постійно проводиться робота по благоустрою та озелененню сіл, залучаючи до роботи навчальні заклади, організації та підприємства, впроваджено конкурс на кращий двір тощо.

Дивно, та чомусь громадянка Коцар М.П. не згадує про те, що Снігурівська міська рада нещодавно на умовах співфінансування з обласним бюджетом придбала для учасника АТО/ООС Коцара В.В. квартиру у м. Снігурівка за 200 000 гривень, чим поліпшила житлові умови її сина. Натомість, «хвалебні оди» Коцар М.П. «співає» голові Миколаївської ОДА Стадніку та депутату міської ради Кожанову, які у 2018 році, коли кошти на придбання житла були передбачені, взагалі не мали до цього ніякого відношення.

Так, дійсно, проблема з забезпеченням житла учасників бойових дій стоїть гостро по всій країні, але Снігурівська міська рада піклувалася і продовжуватиме піклуватися про своїх земляків, а поліпшення їх житлових умов – одне з першочергових завдань.

І дуже прикро та ганебно, що деякі представники громади не цінують такого дбайливого ставлення, і зокрема, після того, як сертифікат на квартиру було вручено військовослужбовцю, продовжують лити бруд у соцмережах на адресу міської ради. Тому просимо вибачення за такі висловлювання перед усім депутатським корпусом, які проголосували за забезпечення житлом наших воїнів, дякуємо усім без виключення депутатам, які розуміють важливість даної проблеми. Маємо надію, що у майбутньому ми зможемо віднайти у бюджеті необхідні кошти для продовження розпочатої справи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано