A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Старовинні експозиції, хліб та ляльки-мотанки: етнографічний музей у Галаганівці став справжнім центром дозвілля мешканців

Дата: 19.05.2020 16:24
Кількість переглядів: 408

На карантині за допомогою нашого сайту напередодні Всесвітнього дня музеїв мешканці Снігурівської ОТГ мали можливість здійснити віртуальну подорож до Снігурівського історико-краєзнавчого музею.

А вже 18 травня Снігурівський міський голова Леонід Голобля особисто завітав до Галаганівського історико-етнографічного музею та відвідав сільську бібліотеку на території Нововасилівського старостинського округу.

Міський голова привітав керівника закладу з нагоди Міжнародного дня музеїв, а також поспілкувався з працівниками культури, які розповіли, як збирають та оберігають матеріальні та духовні скарби нашої громади.

Фото без опису

"Музеї відіграють дуже важливу роль у збагаченні культури та розвитку нашого народу. Саме в таких закладах зберігається суспільна та історико-культурна спадщина. Я хочу подякувати працівникам музеїв Снігурівщини, які ведуть велику наукову та освітньо-виховну роботу серед населення нашої громади", - відзначив Леонід Голобля.

Дійсно, у Галаганівському музеї дуже багато цікавих експозицій, у кожної пам'ятки - своя історія та біографія. Окрім того, місцевий музей останнім часом став справжнім центром дозвілля не лише для дітлахів, але й для представників старшого покоління. У Галаганцівці звичаї та традиції українського народу не лише вивчають, а й можуть похвалитися застосуванням своїх знань та вмінь на практиці: у випіканні смачного хліба за давніми рецептами в справжнісінькій старовинній печі, виготовленні ляльок-мотанок, виконанні народних пісень тощо.

"Відвідувачі можуть самостійно переконатися, що зібрані речі давнини є справжніми оберегами національної самобутності нашого краю. Наш музей без перебільшення має душу, яку в нього вклали наші мешканці, він дійсно живий. У ньому збираються покоління односельців: тут кожен житель Галаганівки знайде собі заняття до душі та точно не буде нудьгувати. Запрошуємо усіх мешканців Снігурівської ОТГ до нас у гості! Нам є що показати!", - відзначила керівник історико-етнографічного музею Аксенія Біляченко.

Не менш цікавою вийшла екскурсія книжковими стежками сільської бібліотеки, яку очолює Наталія Учень. Саме вона і розповіла гостям про те, як у Галаганівці "прививають" місцевим мешканцям любов до читання та пізнання української та зарубіжної літератури.

"Читачів у нас багато. Ми постійно проводимо цікаві заходи та тематичні години. Хочу відзначити, що читають усі - від малого до великого! Можливо, наше село найначитаніше у громаді!", - із посмішкою розповіла Наталія Учень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано