A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Відповідь на неправдиву інформацію в ЗМІ

Дата: 02.08.2019 16:00
Кількість переглядів: 322

В черговий раз на просторах інтернету вийшов матеріал із спекулятивними твердженнями, в якому йде мова про зруйновані мости на території Снігурівського району та звинувачується з цього приводу керівництво Снігурівської ОТГ (яка існує менше місяця) у бездіяльності.

Дійсно, факт незадовільного стану мостів у районі ніхто заперечувати не буде. Але в чому ж причини цього, де корінь проблеми?

Фото без опису

Ні для кого не секрет, що перевантажені через край автомобілі (вагою брутто понад 80 тон.) деяких земельних латифундистів постійно снують по вказаним мостам, тим самим руйнуючи їх.

Але це не найгірше. Наприклад, на території однієї із сільських рад зафіксоване незаконне використання близько 200 га пасовищ за 400 грн./1 га на рік, при тому що фактично ці землі використовуються як повноцінні сільськогосподарські угіддя, плата за які повинна бути в рази вищою. Крім того, мають місце непоодинокі випадки заниження розмірів орендної плати земель сільськогосподарського призначення.

Таким чином тільки одна сільська рада через дії окремого землекористувача недоотримує близько  650 000 тис. грн. на рік, а для чергового замилювання очей останній фарбує мости і видає це за їх повноцінний ремонт. Але ж якщо сільський бюджет отримував би ті ж самі 650 000 грн., то і мости можна було відремонтувати повноцінно, а не косметично. В підсумку ж вбачається, що певна особа, порушуючи законодавство і використовуючи землі не за цільовим призначенням, отримує надприбутки і потім маленьку їхню частину кидає людям з метою створення для себе позитивного образу, відволікаючи тим самим увагу від своїх незаконних дій. Сподіваємось, що найближчим часом правоохоронні органи доведуть справу по вказаній особі до логічного кінця, і ми матимемо відповідні судові рішення.

Також висловлюємо надію, що незабаром вдасться навести лад у сфері земельних відносин і створити належне підґрунтя для повноцінного розвитку Снігурівської ОТГ, а винні особи нестимуть належну відповідальність – як правову, так і моральну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано