A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Щодо оплати праці міського голови.

Дата: 23.07.2019 15:00
Кількість переглядів: 359

У зв’язку з суспільним резонансом, викликаним розглядом на І сесії Снігурівської міської ради 7 скликання питання про встановлення умов оплати праці міському голові Голоблі Л.М., вважаємо за необхідне роз’яснити наступне.

Будь-якій людині, яка влаштовується на роботу, визначається оплата праці і встановлюється керівником підприємства, установи, організації. Міський голова є посадовою особою місцевого самоврядування, тож у питанні оплати його праці є певні особливості.

Відповідно до абзацу другого пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268 “Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів” рішення про преміювання міських голів, установлення їм надбавок, надання матеріальної допомоги приймається виключено відповідною радою.

Отже, тільки сесія міської ради може встановити умови оплати праці міського голови, які викладаються у формі рішення.

В свою чергу, міський голова зі свого боку приймає рішення про здійснення таких виплат працівникам апарату міської ради.

Зважаючи на те, що відповідно до частини першої статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” Снігурівський міський голова Голобля Леонід Миколайович на І сесії Снігурівської міської ради 7 скликання, яка відбулася 16 липня 2019 року, припинив повноваження міського голови як такий, що був обраний за результатами позачергових виборів від 30 квітня 2017 року, та в той же час набув повноважень Снігурівського міського голови як переможець перших виборів депутатів сільських, селищних, місцевих рад об’єднаних територіальних громад і відповідних  сільських, селищних, міських голів 30 червня 2019 року, у перший день набуття ним повноважень міського голови необхідно було встановити йому умови оплати праці.

Вищезазначеною постановою КМУ також передбачені чіткі і однозначні розміри надбавок, виплата яких є обов’язковою.

Отже, рішення сесії про встановлення умов оплати праці міському голові та всі виплати, які цим рішенням передбачені, базуються виключно на вимогах чинного законодавства України, а не являються чиєюсь особистою примхою чи суб’єктивним бажанням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано