A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

СВЯТО ІВАНА КУПАЛА В ЗДО № 3

Дата: 08.07.2019 14:04
Кількість переглядів: 557

У дитячому садку «Ромашка» є багато хороших традицій. Одна з них – відзначення Івана Купала, мабуть, одного з найбільш галасливих та веселих свят. Приходить воно до вихованців закладу щоліта та користується неабиякою популярністю. Адже дійство відбувається згідно з фольклорними традиціями: танок з вінками, українські хороводи, пісні, вірші про літо і сонце, стрибки через купальське вогнище. 5 липня в закладі дошкільної освіти №3 «Ромашка» пройшло святкування Дня Івана Купала (Купайла). Чудова господиня свята (вихователь Короленко О.С.), вихованці з груп«Чомусики» та «Сонечко» запросили всіх до купальських пісень, ігор, хороводів, плетіння вінків. Яке ж купальське свято  без жартів та усмішок,  казкового персонажа –чорта, роль якого зіграла вихователь Штуль О.С. Також прийняла активну участь у підготовці свята виховательТімуш І.І.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Разом з ведучою дошкільнята  показали свою кмітливість, відгадуючи загадки, граючи в рухливі ігри на розвиток швидкої реакції . На цьому святі дошкільнята не тільки грали, танцювали, а й перестрибували через «вогонь» (інсценований). На святі дівчатка водили хороводи навколо деревця-Купали (Марени), яке було прикрашене різнокольоровою стрічкою; співали українські пісні; прикрашали вербу стрічками, яка поступово перетворилася у Марену: «Коло Мареноньки ходили дівоньки…».

Малеча дізналася, що саме цього дня сонце рано сходить, грає, купається в річці, трави і квіти набираються найбільшої цілющої сили, а опівночі цвіте папороть.  Святкове дійство на подвір’ї ЗДО №3, сповнене особливої чарівності, сприяє вихованню у дошкільнят любові до українських народних традицій, дає змогу проникнути у прадавній світ народних вірувань та відчути силу народних оберегів.

Ознайомлюючись із джерелами народної творчості, діти відкривають для себе поетичність душі українського народу, чистоту його почуттів, глибину моральних якостей. Цікавий персонаж запалив у дітей веселий та радісний настрій на все Красне літечко! Всім було дуже весело!

К.БОНДАРЕНКО, вихователь-методист ЗДО № 3, м.Снігурівка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано