A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Міський голова здійснив робочу поїздку до Кобзарцівського округу

Дата: 22.05.2020 11:42
Кількість переглядів: 428

21 травня Снігурівський міський голова Леонід Голобля здійснив робочу поїздку до с. Кобзарці, під час якої відвідав заклад дошкільної освіти, бібліотеку, будинок культури та школу, а також поспілкувався з керівниками закладів освіти та культури.

Фото без опису

В Кобзарцівському ЗДО завершується підготовка до відновлення освітньо-виховного процесу після пом'якшення карантинних заходів.

Фото без опису

Фото без опису

"Здійснення прибирання території закладу, підготовка до відновлення роботи дитсадку - наразі це головні питання, яке хвилюють не лише персонал ЗДО, а й батьків, які також хочуть допомогти, бо і самі засиділися вдома через вимушені канікули", - розповіла директор закладу Віта Гаряга.

Фото без описуФото без опису

Також міський голова відвідав будинок культури, в якому зараз проводяться ремонтні роботи в актовій залі.

Фото без описуФото без опису

Староста Наталія Канцелярук відзначила, що після створення в ОТГ відділу культури, керівництвом було проведено перевірку стану закладу, після якої було прийнято рішення про необхідність проведення ремонту СБК.

"Багато років жодних ремонтних робіт у нашому СБК не проводилося. Після створення в ОТГ відділу культури, керівництво якого провело інспектування стану закладів, було окреслено план роботи на перспективу. Майже одразу були винайдені необхідні кошти, що дало можливість для здійснення ремонту. Жителі нашого села дуже вдячні за оновлений будинок культури", - зазначила староста Наталія Канцелярук.

Фото без опису

Після оглядин клубу представники міської ради провели зустріч у сільській бібліотеці, де навіть є стенд з найкращими читачами Кобзарців. Дійсно, перебувати у читальному залі справді приємно, приміщення охайне, є доступ до мережі Інтернет, а керівник бібліотеки завжди підкаже, яку цікаву книжку можна почитати або взяти з собою додому.

Фото без описуФото без описуФото без опису

На завершення свого візиту міський голова Леонід Голобля поспілкувався з директором Кобзарцівської ЗОШ Світланою Ліщенюк. Вона на правах господаря провела цікаву екскурсію гостям у шкільному музеї.

"Зараз головна тема розмов серед освітян - передача шкіл на баланс ОТГ. Нас дуже турбує майбутнє освіти. Проте, ми знаємо, що в Снігурівській ОТГ вже функціонує свій відділ освіти, керівник особисто нещодавно, до речі, був у кожному закладі дошкільної освіти в селах, тому ми бачимо, що цим питанням справді також дуже переймаються", - зазначає Світлана Ліщенюк. 

Фото без опису

Леонід Голобля, в свою чергу, запевнив, що процес передачі закладів освіти має стати одним із етапів логічного завершення процесу децентралізації, а питання передачі шкіл має бути винесено вже на наступну сесію районної ради. Орієнтовно на початку серпня цього року школи мають перейти у комунальну власність ОТГ.

Фото без описуФото без опису

"Зазначу, що до початку нового навчального року відділ освіти об’єднаних громад має встигнути зробити акти готовності шкіл, акти теплового господарства, освітні програми та ряд інших документів. Ми над цим працюємо. Маємо надію, що цей процес пройде для всіх просто та безболісно", - зауважив міський голова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано