СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Почало вирішуватися питання з будинком по вул. Центральна, 7А, не введеним в експлуатацію

Дата: 14.06.2019 10:41
Кількість переглядів: 330

Є у Снігурівці унікальна проблема, яка не вирішувалась більше 23-ох років. Мова йде про багатоквартирний житловий будинок по вулиці Центральній, 7А, який свого часу будувало відкрите акціонерне товариство “Метмаш”. Так сталося, що у буремні 90-ті роки зазначене підприємство збанкрутувало і не довело справу до кінця, не ввівши будинок в експлуатацію та передавши людям для заселення по суті один тільки каркас, тим самим додавши їм головного болю.

Фото без опису

Ситуація майже не рухалася з місця аж до теперішнього часу. Мешканці квартир у будинку не могли належним чином розпорядитися їми, а він сам перебував на балансі у Регіонального відділення Фонду держмайна України по Миколаївській області, що є нелогічним. Незважаючи на численні звернення від Фонду до Снігурівської міської ради про передачу будинку у власність територіальної громади міста Снігурівка, проблема так і залишалася невирішеною, адже з різних причин таке рішення сесія міської ради не приймала.

І ось нарешті, в тому числі завдяки принциповій позиції міського голови Голоблі Л.М. та досягнутому розумному компромісу між депутатами, 21 грудня 2018 року на засіданні XLVI сесії Снігурівської міської ради 7 скликання було прийнято рішення про прийняття з державної власності до комунальної власності територіальної громади міста Снігурівка 68-ми квартирного житлового будинку по вул. Центральна, 7А.

Після цього було відновлено технічну документацію на будинок, а зараз здійснюється виготовлення необхідних документів для юридичного формування земельної ділянки, розташованої під ним (на замовлення Фонду держмайна), для подальшого внесення необхідної інформації до державних реєстрів.

Звичайно, все це досить тривалі та складні процеси, але тепер у місцевих мешканців з’явилася надія, що болюче питання з їхнім будинком нарешті буде позитивно вирішено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано