A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«Міцна матеріально-технічна база – запорука надання швидких та якісних послуг населенню», - начальник КП «Снігурівський благоустрій» Людмила Мамоненко.

Дата: 28.05.2020 12:33
Кількість переглядів: 676

Люди, яким пощастило подорожувати іншими країнами, особливо Європою, повертаючись додому, часто підкреслюють одне з найсильніших вражень: «Там дуже чисто!». Мешканці Снігурівської ОТГ, безперечно, мріють жити у впорядкованих населених пунктах. Саме працівники комунального підприємства «Снігурівський благоустрій» стоять на стражі чистоти.  Це часом невидима, але водночас важка, а іноді, на жаль, і невдячна праця. Наче гриби після дощу, незважаючи на наявність контейнерів та урн, сміття дивним чином опиняється навколо них. Про особливості роботи та здобутки у сфері комунального господарства нам розповість начальник КП «Снігурівський благоустрій» Людмила Мамоненко.

Фото без опису

Людмило Євгенівно, познайомте мешканців нашої громади з тим, у якому напрямку працює підприємство, яке ви очолюєте?

Хочу розпочати з короткої передісторії. Як відомо, тривалий час комунальні підприємства Снігурівки відчували певний дефіцит у техніці, однак систематична робота в даному напрямку та порозуміння з депутатським корпусом міської ради поступово виправили ситуацію і дещо стабілізували фінансово-господарську діяльність підприємств, в яких почали з’являтися обігові кошти. Ці кошти вкладаються, на мою думку, в головне – розвиток та перспективу. Загалом, наше підприємство займається і прибиранням, і вивезенням сміття, і озелененням. Одна лише назва КП говорить сама за себе – це благоустрій.

Ви розповіли про вкладання коштів у розвиток. Що мається на увазі?

Розвиток – це перш за все зміцнення матеріально-технічної бази, що є запорукою надання швидких та якісних послуг населенню. За кошти державної субвенції та співфінансування з міського бюджету для вирішення питання пасажирських перевезень Снігурівка отримала муніципальний автобус. Лише за останні три-чотири роки було придбано трактор МТЗ, автовишку, два причепа з розкидачем піску, автомобіль ЗАЗ для перевезення працівників, новий сміттєвоз. Все це безперечно стане в нагоді. Маємо надію, що такі необхідні придбання ми зможемо здійснювати в подальшому, що лише покращуватиме ситуацію в Снігурівській ОТГ.

Фото без опису

Що за цей час було зроблено комунальним підприємством?

Дуже багато. Робота проводиться щоденно. Це і відновлення та модернізації вуличного освітлення. Наприклад, за останні роки ми намагалися впроваджувати енергозберігаючі технології, змінюючи старі звичайні світильники на світлодіодні. Це і економія через зменшення обсягів споживання електроенергії. Це і безпека, адже якісне вуличне освітлення сприяє зменшенню кількості ДТП та зменшує рівень криміногенної ситуації. Приємно, що за останні три роки нашого обслуговування електромереж вдалося збільшити кількість «світлоточок» вдесятеро – з 120 ламп до 1350.

 

Чи згодні з висловом, що чисто не там, де прибирають, а там де не смітять?

Було б дуже добре, якщо б мешканці не те, щоб не смітили, а хоча б цінували те, що робиться для них самих. Через низький рівень культури та свідомості окремих громадян ми не зможемо рухатись у цивілізоване майбутнє. Інколи задумуюсь, чи є взагалі сенс владі витрачати кошти на відновлення зруйнованого та зламаного, прибирання засміченого? Як приклад, фонтан у старому центрі міста. Парк біля нього є улюбленим місцем відпочинку для дітей та дорослих, тому після довготривалої перерви в декілька десятків років фонтан нарешті було відремонтовано, поряд встановлено дитячий майданчик, лавки та урни для сміття. Давайте вийдемо туди зараз: бите скло на доріжках, зламані лавки, розкидані пляшки з-під пива, вкрадено гойдалку та урну. Навіть мармурові плити з фонтану, й ті вкрали. Схожа ситуація не лише в Снігурівці, але й в сільських населених пунктах. Зрозумійте, працівники поліції не чергують біля кожної урни, а наші працівники не працюють цілодобово. Можливо, тому більшість таких діянь залишаються безкарними, а порушники відчувають свободу. Але не будемо про погане. Все ж таки однією з важливих проблем, які останнім часом благополучно вирішуються, є прибирання вулиць міста та надання можливості мешканцям міста утримувати свої садиби в чистоті шляхом надання комунальним підприємством  «Снігурівський благоустрій» відповідних послуг. Цей процес повністю налагоджено: в приватному секторі визначено дні вивозу сміття, в районах міста, де розташовано багатоквартирні будинки, встановлено сміттєві контейнери та урни, є вони і в місцях відпочинку.

Фото без опису

Як працюєте по озелененню?

У нас зараз, так би мовити, гаряча пора. З настанням сприятливих погодних умов розпочались роботи з прибирання територій, покосу трави та облаштування клумб. Останні роки якраз увага була приділена висадженню дерев. Чистота та озеленення міста є одним з пріоритетних завдань комунальників. Було облаштовано зону відпочинку в мікрорайоні «Сім вітрів» біля «Укрпошти». Нещодавно висаджено квіткову композицію на великій клумбі біля супермаркету «АТБ», особисто чула багато схвальних відгуків від мешканців та гостей нашого міста з даного приводу. Облаштували клумбу біля міської ради на території пішохідної зони. Взагалі дуже приємно чути слова вдячності за роботу – це найвища нагорода для наших працівників. Єдине прохання до наших земляків – давайте берегти те, що робиться для вас! Що стосується благоустрою – це прибирання кладовищ та пам’ятників. Особливо активно готували місця, де живе пам'ять про наших предків, у переддень Дня Перемоги.

Фото без опису

З якими труднощами в роботі зіштовхуєтесь?

Ще одна, так звана «гаряча пора» - це зима. Наше підприємство ліквідовує наслідки несприятливих погодних умов: це посипка тротуарів протиожеледними засобами та розчистка доріг. КП здатне подолати складнощі в найкоротший термін. Завдяки оперативній та згуртованій роботі комунальників забезпечується проїзд на дорогах, якраз тут і допомагає наша спецтехніка. Мабуть, немає такого напрямку в роботі, де б не торкалась рука наших працівників. А будь-які труднощі можна подолати наполегливою працею.

Людмило Євгенівно, ми бажаємо Вам та комунальному підприємству «Снігурівський благоустрій» процвітання та плідної роботи на благо мешканців нашої територіальної громади. Хочеться, щоб мешканці Снігурівської ОТГ дійсно цінували все, що робиться для них, берегли комунальне майно та водночас покращували свій рівень самосвідомості, адже цивілізованість та культура завжди будуть в моді.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано