A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

До Дня працівників водного господарства та Дня меліоратора

Дата: 05.06.2020 15:14
Кількість переглядів: 451

З метою отримання гарантованих врожаїв, керівництвом держави було прийнято рішення щодо будівництва на півдні Миколаївської та заході Херсонської областей Інгулецької зрошувальної системи, яке було розпочато в 1951 році будівельно – монтажним управлінням №14.

Фото без опису

Інгулецька зрошувальна система – одна з найперших великих зрошувальних систем України, була введена в експлуатацію 1956 року. Саме 8 вересня в 17:35 привели в дію насосний агрегат №1 ІЗС з метою його перевірки протягом 72-х годин. Будівництво системи тривало по 1963 рік. Так і розпочався славний літопис Інгулецької зрошувальної системи.

Цілюща сила води Інгульця та Дніпра напувала, відродила до квітучого життя південні степи України. Наша Снігурівка стала містом меліораторів на півдні України. Слава про Інгулецьку зрошувальну систему лунала по всій великій країні. І люди працювали тут енергійні, завзяті. Вірили у свою Батьківщину, власний розум і сили. Великий неосяжний український степ жив повноцінним життям: прийшла вода – земля давала хліб – люди раділи життю.  Сьогодні система існує і працює завдяки спільній сумлінній праці висококваліфікованих фахівців та робітників. Колись милі серцю наші краєвиди полонили душу поета В. Бернатовича і покликали до життя віршовані рядки:

Орошенные широкие

Снигиревщины поля,

И каналы синеокие,

Полонили вы меня!

Пам’ятаймо і цінуймо вклад наших дідів, батьків, старших сестер і братів в розвиток півдня України!

З архівів Снігурівського історико – краєзнавчого музею



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано