A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«Складно назвати напрямок, який би ми не охопили у своїй повсякденній роботі», - начальник КП «Снігурівський благоустрій» Людмила Мамоненко.

Дата: 11.06.2020 15:01
Кількість переглядів: 472

«Снігурівський благоустрій» - комунальне підприємство міської ради, яке безпосередньо займається питаннями благоустрою на території м. Снігурівка. Складно назвати напрямок, який би не охопили працівники КП у своїй повсякденній роботі: це впорядкування кладовищ, прибирання та розчистка доріг, вивезення сміття, покіс трави, озеленення, освітлення та ще багато-багато іншого.

Фото без опису

Про основні напрямки роботи КП нам розповіла Людмила Мамоненко, начальник КП «Снігурівський благоустрій».

 

ВИВЕЗЕННЯ СМІТТЯ. Кожен снігурівчанин щоденно виносить з дому сміття, генеруючи сотні кілограм твердих побутових відходів на рік. Підприємство надає послуги з вивезення ТПВ, співпрацюючи з ОСББ, приватним сектором та підприємцями. Лише у 2018 році було придбано 35 новесеньких контейнерів для збору сміття та облаштовано місця для їх розміщення. Місто, безумовно, стало чистішим. У перспективі – запровадження роздільного збору сміття, яке стане можливим здебільшого і завдяки бажанню самих мешканців долучитись до цієї ініціативи. Снігурівчани, до речі, заключили з підприємством вже більш ніж 3000 договорів.

ОСВІТЛЕННЯ. Місто стало світлішим. Можливо, не помітно, але цифри говорять самі за себе. Кількість світлоточок виросла вдесятеро за останні декілька років! Дійсно, вуличне освітлення відновлено на багатьох вулицях – В.Чорновола, Маяковського, Набережній, Новонабережній, Інгулецькій, Шевченка, Лесі Українки, Шполянській, Гетьмана Сагайдачного та інших.

БЛАГОУСТРІЙ. Благоустрій – візитна картка будь-якого міста. Не виключення і Снігурівка. Фарбування та встановлення нових зупинок громадського транспорту, прибирання кладовищ, нанесення дорожньої розмітки, ремонти тротуарів, прибирання вулиць, облаштування дитмайданчиків та тренажерів для активного відпочинку дітей та дорослих, встановлення лавок та столів-шахівниць, кронування дерев, озеленення та висадження квітів. Все це лежить на плечах працівників підприємства.

ГРОМАДСЬКИЙ ТРАНСПОРТ. Для Снігурівки користування послугам и громадського транспорту – річ буденна, наші мешканці давно звикли до того, що містом курсують автобуси. Проте, не всі знають, що далеко не кожен районний центр може цим похвалитися. Після придбання нового автобусу декілька років тому стан пасажирських перевезень в місті дещо покращився. Донедавна транспортного сполучення сільських населених пунктів з містом взагалі не було. Ми ж відновили його у одному з напрямків: такий маршрут охопив віддалені села - Трудолюбівка, Першотравневе, Бруханівка, Калинівка та інші. Від крайньої точки даного маршруту до Снігурівки проїзд вартує п’ятдесят гривень, а не п’ятсот, як раніше платили люди за приватне перевезення легковим автомобілем, а від лікарні і по місту пасажири їдуть безкоштовно. Хочеться поповнити наш автопарк ще одним автобусом для його роботи по місту. Це дасть змогу значно розвантажити пасажиропотік. В планах – поліпшення пасажирських перевезень по всій територіальній громаді, зокрема, пріоритетним завданням залишається транспортне сполучення з населеними пунктами «Заріччя». Це дозволить мешканцям сіл зручно добиратися до нашого міста у справах.

 

Можна підсумувати, що загалом робота комунального підприємства «Снігурівський благоустрій» охоплює усі сфери життєдіяльності територіальної громади. Мешканці міста все більше користуються послугами,  які надає КП, по можливості покращується матеріально-технічна база підприємства. Чи не єдиним неприємним моментом у роботі комунальників залишається вандалізм – перевернуті урни для сміття, розбиті ліхтарі, зламані деревця, пошкоджені зупинки та лавки – все це безумовно не лише псує настрій, але й завдає шкоди майну територіальної громади. На відновлення та ліквідацію таких діянь витрачаються кошти, які б могли піти на щось нове та корисне для наших мешканців, але через низький рівень культури деяких представників нашого соціуму доводиться витрачати час та гроші на боротьбу з вандалізмом. Треба любити своє місто, цінувати те, що робиться для його жителів – тоді кожен усвідомить, що нам дійсно є чим пишатися. Тоді і у комунальників з’являється стимул працювати краще, робити більше, перетворюючи нашу маленьку батьківщину на те місце, де хочеться затишно і корисно проводити свій вільний час кожному мешканцю. А попереду – багато роботи. Тож, лише спільно можна створити навколо себе дійсно цивілізований, чистий, зелений та світлий осередок сьогодення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано