A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Стали на захист громади: жителі Кобзарців подякували міській владі за принципову позицію проти беззаконня

Дата: 22.06.2020 08:51
Кількість переглядів: 405

Антуан де Сент-Екзюпері говорив: «Бути людиною – це відчувати свою відповідальність. Пишатися кожною перемогою, здобутою товаришами. Усвідомлювати, що кладучи свою цеглу, ти допомагаєш будувати світ». На щастя, нам довелося зустрітися з такими справжніми людьми, які в своєму повсякденному житті керуються більше мораллю, ніж інстинктами, бачать не тільки свої, але й чужі потреби. Це – голова Снігурівської ОТГ Голобля Леонід Миколайович та виконуюча обов'язки старости Кобзарцівського старостинського округу Канцелярук Наталія Володимирівна.

Ми, жителі села Кобзарці, хочемо, щоб всі дізналися, що у найтяжчий момент для нас саме ці люди стали на бік закону і підтримали народ. Останнім часом проти жителів села, які тримають худобу, почалися справжні «репресії». То водонапірні башти якимось чином вимикаються, залишаючи мешканців без краплини води. Хоча в цей же час селом їде машина з водою, і водій пропонує людям її купити. То комусь хочеться запахати ласий шматок пасовища, переступаючи будь-які закони, щоб позбавити можливості селян тримати худобу. А всі знають, що значить для селянина худоба. Та найгіршим і найогиднішим стало те, що у неймовірну спеку невинних тварин взагалі залишили без води. І таких неподобств можна перерахувати чимало. Чомусь дехто вирішив, що має право керувати долями людей. Не слухаєте – змушу силою підкоритися.

Фото без опису

Але у всьому цьому негативі є дещо й хороше. Це те, що більшість сільської громади згуртувалися і повстали проти несправедливості: встали голіруч перед тракторами, які приїхали нищити дорогоцінне пасовище; своїм транспортом, діжками привозили для худоби воду та ін. Поруч з людьми у такий нелегкий час завжди була і залишається староста села Н.В.Канцелярук, яка підтримала мешканців та звернулася по допомогу до Л.М.Голоблі. Він не відклав у довгий ящик прохання селян. Дуже швидко зреагував: провів зустріч з людьми, вислухав їхні скарги, прохання, допоміг організувати підведення води до пасовища. Спільними зусиллями селян і КП «Снігурівський комунальник» на чолі з Є.І.Мамоненком уже наступного дня о 16:00 на пасовище у корита полилася холодна жадана вода. 

Велика шана таким людям. Як добре, що всі, хто словом та ділом допоміг вирішити проблеми села, стали будівельниками справжньої сільської громади. Адже разом, злагодженими діями можна протистояти несправедливості. І ми сподіваємося, що нас ставатиме дедалі більше. А разом з такими людьми як Л.М.Голобля, Н.В.Канцелярук, Є.І.Мамоненко та іншими, які живуть проблемами людей, ми зможемо підняти Снігурівську ОТГ не тільки на високий економічний рівень, а й моральний. 

Ю.ВОЛКОВА, В.ТАНКОВСЬКА, О.ПОГРІБНИЙ, жителі с.Кобзарці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано