СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Мешканці самостійно змінюють свої домівки на краще: як живе ОСББ «Світанок» у Снігурівці

Дата: 23.06.2020 08:29
Кількість переглядів: 660

Благоустрій населених пунктів – пріоритет не лише місцевої влади, але й мешканців будь-якого міста чи села. Приємно, коли територія біля житлових будинків охайна, місця відпочинку – прибрані, а навколо ростуть квіти та дерева, даруючи всім навколо естетичне задоволення. Не виключенням є і наше місто, де снігурівчани завзято змінюють свої подвір’я на краще, відчуваючи новий рівень житлово-комунальних послуг та якісні зміни у житті будинків, працюючи злагоджено та дружно, як одна велика сім’я.

Фото без опису

В Снігурівці працює більш ніж 60 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Об’єднуватись в ОСББ снігурівчани почали з початку 2000-х. Одним з перших було створено ОСББ «Світанок» по вулиці Суворова, 43 в мікрорайоні «Сім вітрів». Головною метою, яка спонукала мешканців багатоповерхівки до такого рішення стало те, що люди захотіли якісних змін, адже справи в будинку на той час рухались не дуже добре. Проте люди вирішили, що гуртом вони зможуть змінити стан справ на краще. І мабуть, це у них вийшло.

Фото без описуФото без опису

Спочатку було нелегко, доводилося проводити роз’яснювальну роботу серед сусідів, особливо акцентуючи увагу на вчасній оплаті рахунків за світло, воду та вивіз сміття. На зборах встановили розмір внеску, який повинна сплачувати кожна квартира на утримання будинку та прибудинкової території. І почали хазяйнувати.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Вже майже 20 років ОСББ живе своїм життям: в під’їздах зроблено ремонти, встановлено металопластикові вікна, у дворах – займаються благоустроєм та «косметичними» ремонтами, проводять толоки, висаджують квіткові композиції, жителі прибирають дитмайданчик, ремонтують каналізаційні мережі. Біля кожного під’їзду – зручні лавки та урни, а поряд - гарні "лебеді" та різнобарв'я пахучих квітів, на деревах - годівнички для птахів. Одним словом, мешканці самостійно тримають свій дім в порядку, як і годиться справжнім хазяям, а головне – роблять це дружно та згуртовано.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Їхній приклад надихнув і мешканців сусідніх багатоповерхівок. Так, згодом в мікрорайоні з'явилось з десяток ОСББ. Їх назви красномовно кажуть про те, що мешканці налаштували діяльність своїх об’єднань на процвітання та розвиток – за останні двадцять років утворились ОСББ «Затишок», «Злагода», «Сузір’я», «Барвінок», «Любисток», «Відродження» та інші. Почали створювати свої об’єднання і мешканці інших мікрорайонів нашого міста. Люди обрали собі керівництво, призначили «казначея», і тепер на зборах усі разом вирішують, які проблеми для кожного з будинків є нагальними, а які вирішуватимуться у перспективі.

Фото без опису

Про діяльність наших ОСББ ми розповідатимемо снігурівчанам і надалі. А те, як живе ОСББ «Світанок» можна побачити на фото. До речі, минулого року колектив ОСББ «Світанок» посів І місце та отримав сертифікат на придбання будматеріалів у розмірі 1000 гривень від міської ради з нагоди Дня міста. І такі нагороди  - це вже своєрідна добра традиція для будинку по вул. Суворова, 43 – дійсно заслужили!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано