СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Хто в домі господар: як живе ОСББ з однойменною назвою в мікрорайоні «Сім вітрів»

Дата: 26.06.2020 10:00
Кількість переглядів: 630

Одним з останніх об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у мікрорайоні «Сім вітрів» 2016 року було утворено ОСББ «Господар», активну участь у житті якого приймають Олексій та Олена Ткаченки. Олексій – голова ОСББ, Олена – колишній депутат Снігурівської міської ради. Вони із захопленням розповідають про те, як змінилось життя їхнього будинку за цей час.

«Люди відійшли від поняття, що їм хтось щось винен. Ми відчули себе господарями у власному домі, проте є взаєморозуміння та допомога і від міської влади. Як керівник, я намагаюся достукатися до кожного мешканця, адже хоч вони і обрали мене керувати, але це наше спільне майно, тому вирішувати, як і що робити, повинні всі разом. Спільними зусиллями ми намагаємося довести, що наша назва – ОСББ «Господар» – відповідає дійсності, і як справжні господарі, ми змінюємо свій будинок на краще», - розповідає Олексій Ткаченко.

Фото без опису

ОСББ «Господар» – це два чисті та гарні під’їзди у п’ятиповерховому будинку. Жителі цього об’єднання, яке знаходиться на вул. Суворова, 37, не можуть натішитися змінами, які настали в їхніх оселях. Розповідають не тільки про те, що вже встигли зробити, а й про плани на майбутнє. Самостійно замінили каналізацію в підвалі, встановили металопластикові вікна у двох під’їздах, вирішили питання з освітленням, прибрали територію навколо будинку та підтримують чистоту, адже те, що було до цього, вразило б навіть тих, у кого були сталеві нерви: бруд, старі зношені труби, чагарники. Окрім того, в частині будинку відремонтована покрівля, яка була у аварійному стані. Посеред будинків одне за одним виросли молоді дерева, облаштовано клумби, з’явився новенький дитмайданчик, який збирає навколо себе дітей чи не з усього мікрорайону. Біля кожної лавки – урна для сміття. Адже чисто не там де прибирають, а там, де не смітять.

«У нас все йде за принципом «очі бояться, а руки роблять». Тариф в ОСББ зараз встановлено такий, який влаштовує усіх мешканців, ці кошти ми накопичуємо, а потім – витрачаємо на покращення стану будинку та прилеглої території. Працюємо по вивезенню сміття з міським КП згідно затверджених тарифів. Приємно здивовані гарними змінами й представники старшого покоління. Вони радіють, що нарешті їх кошти йдуть дійсно та користь. Що казати, людям подобається, вони усім задоволені. Це ще раз говорить про те, що ОСББ перш за все – це комфортно та зручно», - розповідає подружжя Ткаченко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Нещодавно мав місце випадок – розірвало ввідну трубу водопостачання до будинку, яка прослужила мешканцям 34 роки. Але спільно з міською владою проблему вдалось оперативно вирішити.

«Приємно, що швидко відреагували спеціалісти комунального підприємства «Снігурівський комунальник», оперативно здійснивши усі ремонтні роботи. Нам відкачали воду з підвалу, яки був підтоплений внаслідок аварії, і вже ввечері ми мали змогу повноцінно користуватися водою», - розповів Олексій Ткаченко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Члени ОСББ наголошують на тому, що в них - повна відкритість один перед одним. Кожен охочий може брати участь у змінах свого будинку на краще, стати членом правління або іншої ініціативної групи. Найактивнішими членами ОСББ, окрім подружжя Ткаченків, є родини Мушаровських, Голубів, а також казначей К.Говтва. До речі, і голова ОСББ, і казначей працюють безоплатно – усі зібрані кошти йдуть тільки на розвиток під’їзду.

Фото без описуФото без опису

Дійсно, коли ми прогулялися затишними подвір’ями «Господаря», стало зрозуміло, що слова у мешканців не розходяться з ділом. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків нашого міста дійсно працюють на благо собі та на радість оточуючим, стає добре на душі від того, як змінюється їх життя. Приємно спостерігати, що, нарешті, снігурівчани опікуються та господарюють в своїх домівках самостійно, створюючи справжні оазиси прямо на виході із своїх під’їздів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано