A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«Сонячний-23» та «Сузір’я» - ОСББ, які прикрашають місто руками своїх мешканців

Дата: 01.07.2020 10:00
Кількість переглядів: 531

Проходячи повз будинок по вул. Суворова, 23 в Снігурівці, зупиняєшся, щоб подивитися на гарні клумби прямо на виході з під’їзду – це ОСББ «Сонячний-23». Надія Іванівна Розумна охоче проводить екскурсію багатоповерхівкою, яку вона очолює вже багато років. Відразу зрозуміло: серед сусідів вона – авторитет, до неї прислухаються та допомагають.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

«Золотими руками наших мешканців створюється краса біля наших будинків. Це і покіс трави, і квіти, і прибирання прибудинкової території. Ми тут живемо, тому окрім нас ніхто не зробить. Часто звертаємось за допомогою до комунального підприємства, адже в деяких будинках набагато менша площа для прибирання. Та ми не звикли здаватися. Своїми силами люди зробили дорогу біля будинку, поклали плитку, замінили старі вікна в під’їздах на металопластикові, скоро будемо все фарбувати. Очікуємо на співпрацю з міською радою та КП «Снігурівський благоустрій» - нам буде необхідна допомога у вивезенні сміття та сухих гілок, територія дуже велика – самостійно її прибрати важко», - каже голова ОСББ.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Дійсно, силами мешканців зроблено багато – замінили проводку, відремонтували каналізацію в підвалі будинку, ремонтували дах. Спільно з міською владою співвласники ОСББ «Сонячний-23» мають надію, що вдасться вирішити й інші питання, які їх турбують.

Наполегливі у своїй діяльності й представники ОСББ «Сузір’я», що на Суворова, 41, головою об’єднання є Ольга Афонікова. Зі слів мешканців будинку – нещодавно силами ОСББ було відремонтовано дах над одним з під’їздів, який постраждав внаслідок негоди, також планують ремонтувати покрівлю в інших місцях. Багаторічна праця виросла в справжній зелений оазис – троянди, фруктові дерева, кущі – все це оточує будинок з усіх боків, даруючи прохолоду та свіже повітря кожному мешканцю не лише ОСББ «Сузір’я», а й сусідніх будинків.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У дворі в зеленому середовищі знаходиться чудовий ігровий майданчик для дітлахів, який також тримають в порядку, прибираючи сміття. Мешканці вирішили також найняти за кошти, які акумулюються в ОСББ, прибиральницю, яка постійно підтримує чистоту в під’їздах багатоповерхівки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Словом, після створення свого об’єднання мешканці мікрорайону відчули зміни. І ці зміни – робляться руками самих жителів будинку. Люди знають, що зібрані кошти витрачаються на ті потреби, які в першу чергу необхідно вирішити тут і зараз. А за сплачені кошти – мешканцям надаються якісні послуги. Саме цього люди й прагнули перед тим, коли приймали рішення щодо створення свого ОСББ. Мабуть, тепер снігурівчани, які проживають в будинку №41, і є справжніми «зірками» свого яскравого «Сузір’я».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано