A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Рух понтонним мостом, який підтопив перевантажений транспорт, відновлено

Дата: 09.07.2020 14:41
Кількість переглядів: 943

На Миколаївщині підтоплено один із понтонів мосту через річку Інгулець: надзвичайна подія сталася 7 липня на автодорозі «Снігурівка – Тамарине – Безіменне». Виконуючий обов’язки начальника управління інфраструктури Миколаївської облдержадміністрації Сергій Сікорський пояснив причину. Про це він розповів у коментарі виданню «Суспільне. Миколаїв».

"Недотримання підприємствами, які здійснюють перевезення вантажів, вагової норми. Тому що дана споруда вже давно морально застаріла, і вона не розрахована, щоб по ній перевозили такі вантажі", – каже Сергій Сікорський.

Міст збудували у 60-х роках минулого сторіччя. Останнім часом споруду регулярно підтоплюють. Силами комунальних підприємств міської ради та громадськості були вжиті заходи щодо оперативного ремонту, але вони не принесли результатів, так як в наявності у КП відсутня необхідна техніка, а для виконання ремонтних робіт необхідно залучати профільних спеціалістів, яких, на жаль, в ОТГ немає.

Натомість, Сікорський вважає, що ремонтувати міст немає сенсу. За рахунок субвенції з дорожнього фонду можна збудувати новий. Приблизна вартість – від 30 до 50 мільйонів гривень. Будівництво нового понтонного мосту можуть розпочати вже у 2021-му. Наразі ж ситуація на контролі, на мосту тривають відновлювальні роботи.

«Управління інфраструктури ще в 2019 році розпочало процедуру проєктування нового будівництва. На сьогодні у нас вже на завершальному етапі проєкт», – каже Сергій Сікорський.

Сьогодні представники міської та районної влади поспілкувались із спеціалістами «Миколаївавтодору» під час виконання ними ремонтних робіт.

«Нами було здійснено відкачування води з понтону, який був повністю підтоплений та пішов під воду. Всередині понтону ми побачили декілька великих тріщин та отворів в металевій конструкції. Понтон піднято на поверхню води для здійснення зварювальних робіт. Протягом декількох днів ми будемо моніторити ситуацію під час руху транспорту, слідкувати за навантаженням на конструкцію. За цей час будуть виявлені усі нюанси, які наразі ми не можемо зафіксувати неозброєним оком. Також плануємо ліквідацію недоліків покриття мосту, безпосередньо де рухається транспорт. Сьогодні рух буде повністю відновлений. Але протягом тижня будемо дивитися та тримати на контролі ситуацію. Наша задача – ліквідувати усі можливі недоліки та несправності, щоб не призвести до повторення ситуації у майбутньому», - відзначили працівники «Миколаївавтодору»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано