A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Щодо набрання 14 липня 2020 року чинності наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.06.2018 № 270 «Про затвердження Вимог до змісту, форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг»

Дата: 23.07.2020 14:04
Кількість переглядів: 692

14 липня 2020 року набрав чинності Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог до змісту, форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг» від 13 червня 2018 р. № 270.

Вимоги встановлюють зміст, форму та порядок надання господарством походження інформації про тварину, призначену для забою, у тому числі про стан її здоров’я, лікування та застосування ветеринарних препаратів.

Не пізніше, як за добу до забою тварини, до бойні мають подати заяву встановленого зразка зручним способом – у паперовому вигляді, факсом, електронною поштою або іншими засобами зв’язку.

У заяві має бути зазначена інформація про:

1. Прізвище, ім’я, по батькові особи, що здійснює догляд за тваринами, реєстраційний номер господарства.

2. Місце проживання особи, що здійснює догляд за тваринами.

3. Номер тваринницького господарства та груповий ідентифікаційний номер тварин (за наявності).

4. Адресу/місцезнаходження тваринницького господарства або стада (зазначається, якщо тваринницьке господарство не зареєстроване в Єдиному державному реєстрі тварин).

5. Вид транспортного засобу відповідно до Правил транспортування тварин, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 року № 1402.

6. Перевізника (найменування / прізвище, ім’я, по батькові, номерний знак транспортного засобу, номерний знак причепа), який здійснює перевезення тварин.

7. Водія (прізвище, ім’я, по батькові, номер посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії).

8. Пункт відправлення та призначення із зазначенням запланованого часу перевезення тварин (адреса/місцезнаходження, реєстраційний номер господарства).

9. Заплановану тривалість перевезення.

10. Тривалість перевезення тварин із зазначенням часу, дати відправки та прибуття.

11. Вид тварин.

12. Тварину, яка запланована до забою (ідентифікаційний номер, номер паспорта/свідоцтва, стать тварини, порода).

13. Загальну кількість та вагу тварин.

14. Уповноважену особу (прізвище, ім’я, по батькові особи, що здійснює догляд за тваринами/ прізвище, ім’я, по батькові представника підприємства), яка підтверджує стан тварини.

15. Наявність клінічних ознак хвороб, здійснення огляду протягом 24 годин перед завантаженням тварин у транспортний засіб.

16. Підтвердження, що тварини не мали контактів з тваринами із господарств, які не відповідають цим Вимогам.

17. Проходження лікування тварин, у тому числі із застосуванням стільбенів або тиреостатичних препаратів, а також естрогенних, андрогенних, гестагенних препаратів чи бета-агоністів для інших цілей, ніж терапевтичне або зоотехнічне лікування.

18. Застосування під час догляду за тваринами речовини, що прискорює ріст.

19. Тварин, які за останні 60 днів проходили лікування, із зазначенням назв ветеринарних лікарських засобів та закінчення періоду очікування (каренції).

20. Тварин, які придатні для запланованого транспортування відповідно до Правил транспортування тварин, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 року № 1402.

21. Транспортування тварин до місця забою з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог незалежно від виду транспортування.

Відділ безпечності харчових продуктів Снігурівське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано