A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Трудолюбівська бібліотека-філія – культурна колиска сільської громади

Дата: 07.08.2020 11:50
Кількість переглядів: 468

На території Першотравневого старостинського округу активно працює Трудолюбівська бібліотека-філія Снігурівської ЦБС, яку вже багато років очолює Галина Козлова. Заклад є справжньою культурною колискою для місцевих мешканців: тут з цікавістю проводять час дітлахи та молодь, і знаходять час для корисного дозвілля представники старшого покоління.

Фото без опису

Як зазначає Світлана Петрівна, в бібліотеці з 2007 року розташувався краєзнавчий музей української культури та побуту. В ньому поселилася душа наших працьовитих та волелюбних предків.

Фото без опису

«Все почалося з простого колеса від безтарки, до якої наші пращури запрягали коней. Коли я його знайшла, мені відразу спало на думку, що не лише мені, а й нашим дітям було б дуже цікаво поринути в атмосферу побуту та життя наших предків, доторкнутись до історії», - розповідає Галина Петрівна.

Фото без описуФото без опису

Дійсно, кожен предмет, який знаходиться в музеї, має свою історію, експонати привезені з різноманітних куточків України – Одеси, Херсону, Чернівців, Миколаєва та навколишніх сіл. Сам музей безпосередньо налічує близько 200 експонатів: прялки, праски, коромисла, рублі, глечики, ложки, макітри, тарілки, виделки, корзини, рушники, українській одяг діжки тощо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

«Про все неможливо розповісти, це треба побачити і доторкнутися. Щоб відчути дух минулих часів. Наші експонати неодноразово брали участь у різноманітних виставках та поверталися з відзнаками. Наш музей запрошує до себе нових відвідувачів!», - відзначає Галина Козлова.

Фото без опису

Нещодавно заклад відвідав Снігурівський міський голова Леонід Голобля. За сприяння міської ради у липні 2020 року було проведено косметичний ремонт приміщень музею, бібліотеки та фасаду будівлі. Заклад готовий до спілкування з гостями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано