A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Увага!

Дата: 03.11.2020 14:54
Кількість переглядів: 493

З початку року в Європі було зафіксовано кілька спалахів високопатогенного пташиного грипу –  в  Польщі, Румунії та Угорщині. Усі країни, де виявили вірус, межують з Україною.

Аналіз шляхів міграції диких перелітних птахів вказує, що Україна розташована на перехресті кількох міграційних шляхів перелітних птахів, тому ризик занесення збуднику грипу птиці з дикими перелітними птахами з території неблагополучних країн, територій, зон існує постійно.

Під час весняної, осінньої міграції та в роки аномально теплих зим цей ризик істотно підвищується. Тому ризик занесення збуднику грипу птиці дикими перелітними птахами, з неблагополучних щодо грипу територій  ЄС, а також з інших країн де реєструються спалахи захворювання, досить високий. Ризик занесення збудників грипу птиці в Україну при ввезенні живої птиці, інкубаційного яйця та продуктів птахівництва з країн ЄС оцінюється як незначний, оскільки ввезення здійснюється з території країни, зони, які вважаються вільною від грипу птиці". Враховуючи нестабільну епізоотичну ситуацією у світі та на території України щодо високопатогенного грипу птиці та у зв’язку з міграцією дикої перелітної птиці в районі набуває актуальності питання щодо недопущення занесення та розповсюдження високопатогенного грипу птиці.

Грип птиці - гостра контагіозна вірусна інфекція птахів, яка характеризується загальним пригніченням, набряками, ураженням респіраторних органів та шлунково-кишкового тракту. До грипу сприйнятлива домашня, синантропна та дика перелітна птиця. Основними переносниками та джерелом розповсюдження інфекції є перелітні водоплавні птахи.

При виникненні захворювання встановлюються обмеження на експорт птахопродукції з території країни, що разом із заходами з ліквідації хвороби (карантин, зонування, стемпінг-аут, дезінфекція) завдає значних економічних збитків як державі, так і виробникам.     

Якщо виникла підозра на захворювання відразу сповістити спеціалістів Снігурівс ького міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області та Снігурівську районну державну лікарню ветеринарної медицини за тел. 2-14-53, 2-15-87

 

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Снігурівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано