A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2020 08:17
Кількість переглядів: 321

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щороку 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими 1988 року. З того часу минуло більше 30 років, але проблема боротьби з поширенням ВІЛ інфекції/СНІДу залишається досить актуальною для багатьох країн світу.

Фото без опису

Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед загрозою пандемії. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.

Незважаючи на те, що починаючи з 2010 року, загальна кількість нових випадків ВІЛ-інфекції у світі постійно скорочувалась, ВІЛ-інфекція залишається головною проблемою охорони здоров’я в Європейському регіоні ВООЗ, а в східній його частині розвиток епідемії крокує найбільш стрімкими темпами в світі.

Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції серед країн Східної Європи та Центральної Азії. Найбільш ураженими ВІЛ-інфекцією регіонами є, зокрема, і Миколаївська область. Аналіз даних щодо розвитку епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції/СНІДу дозволяє стверджувати, що масштаби епідемії в Україні продовжують поширюватися серед населення. Для оцінки та прогнозування стану епідемії ВІЛ-інфекції в Україні необхідне більш досконале вивчення епідемічного процесу на окремих територіях за кількісними та якісними показниками. Наша країна впроваджує нові підходи до припинення поширеності ВІЛ-інфекції/СНІДу та має усі шанси стати позитивним прикладом у зниженні нових випадків ВІЛ-інфекції та зменшенні смертності від СНІДу в країні.

Сьогодні досі майже кожен другий українець з ВІЛ не знає про свій статус. Обізнаність щодо стану свого здоров’я — головна запорука довгого життя. Ми хочемо, аби кожен українець подбав про власне здоров’я та здоров’я близьких.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано