A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«Харчування учнів по Снігурівській ОТГ буде якісним та контрольованим», - Інна Бойко.

Дата: 09.12.2020 13:09
Кількість переглядів: 1204

Останнім часом серед шкільної громади та батьків жваво обговорювалась тема стосовно скасування безкоштовного харчування у наступному році по закладам освіти Снігурівської ОТГ. Проте, Снігурівський міський голова Інна Бойко розставила усі крапки над «і» у даному питанні та запевнила, що ситуація знаходитиметься під її особистим контролем.

Фото без опису

«Дійсно, така загроза існувала. Але ми серйозно підійшли до вирішення питання харчування в школах, щоб уникнути різного роду пліток та спекуляцій навколо харчування. Я провела нараду з директорами шкіл та керівництвом відділу освіти. Директорам було доручено вивчити ситуацію, надати розрахунки та обов’язково взяти до уваги насамперед думку батьків. Це теж важливо!», - зазначила Інна Бойко.

Здійснивши глибокий аналіз, було прийнято рішення віднайти у міському бюджеті кошти, необхідні для фінансування у 2021 році харчування учнів 1-4 класів у повному обсязі, а також щодо забезпечення обідами учнів 5-11 класів пільгових категорій.

«Коли ми виділяємо кошти, то не хочемо, щоб вони витрачались всліпу. Перш за все, міська рада залишає за собою право контролю за даним процесом, і цей контроль буде жорстким. Ми слідкуватимемо не лише за щоденним забезпеченням наших дітей харчуванням у навчальному закладі, а насамперед будемо контролювати його якість. Я хочу не лише як чиновник, але і як мама, розуміти, яку їжу учні краще споживають, яка реальна картина організації цього процесу. Потрібно врахувати думку тих, хто харчується, і якщо потрібно – вносити корективи в шкільний раціон. До того ж, я хочу, щоб до цього процесу активно залучались і самі батьки», - зауважила міський голова.

Інна Бойко відзначила, що лише спільними зусиллями можливо налагодити якісне харчування у навчальних закладах, залучаючи до організації процесу місцеву владу, учнів та батьків. Міський голова впевнена, що такий підхід безумовно дасть результат, не лише у підвищенні якості харчування учнів, але і в реальній економії бюджетних коштів, які завдяки діалогу у форматі «влада – школа – батьки та діти» будуть витрачатися більш раціонально.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано