A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Землю повертають людям: Снігурівська ОТГ отримала у комунальну власність землі державної власності с/г призначення.

Дата: 10.12.2020 11:20
Кількість переглядів: 487

Процес передачі землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність на Миколаївщині триває. Вчора, 9 грудня, Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області передало землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність Снігурівській міській територіальній громаді. Згідно з актами приймання-передачі Снігурівська ОТГ отримала у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею  6136,7890 га. В заході взяли участь Снігурівський міський голова Інна Бойко та її заступник Олександр Кравченко.

Фото без опису

Нагадаємо, 5 жовтня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №449/2020 про передачу земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності. А 16 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин», яка запускає механізм повноцінної передачі з державної у комунальну власність земель сільськогосподарського призначення всім без виключення територіальним громадам.

«В країні нарешті запущено механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення об‘єднаним територіальним громадам. Це — важливий крок у реалізації земельної реформи, адже земля – найбільш цінний ресурс у державі, завдяки чому місцеве самоврядування стане справді сильним та отримає нові можливості. Впевнена, що ОТГ краще знають, як організувати своє життя та готові відповідально розпоряджатися своїми землями», - прокоментувала Інна Бойко.

Слід зазначити, що право власності на земельні ділянки органи місцевого самоврядування набудуть із часу державної реєстрації цього права відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано