СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівській ОТГ старост затвердять після вивчення громадської думки

Дата: 11.12.2020 09:39
Кількість переглядів: 728

Питання призначення старост в об’єднаній територіальній громаді є одним з пріоритетних, адже саме від керівника старостинського округу залежить, як саме буде побудована робота в колишніх сільських радах, які увійшли до складу Снігурівської ОТГ. Хоча старости і призначаються за пропозицією міського голови, Інна Бойко підійшла до даного питання з власним баченням. Голова ОТГ заявила про намір перш за все вивчити громадську думку чи не в кожному старостинському окрузі, щоб виважено та якісно підійти до винесення кандидатур на сесію.

Фото без опису

Для цього спочатку було розроблено та затверджено Положення про старосту Снігурівської міської ради. На офіційному сайті було оприлюднено інформацію стосовно того, що на території старостинських округів буде проведено Опитування (вивчення громадської думки) стосовно кандидатів на посади старост. Особи, які виявили бажання подати свою кандидатуру для затвердження на посаді старости, мали змогу подати до загального відділу міськради усі необхідні документи, серед яких, зокрема, і Стратегія дій кандидата на посаді старости, що також є дуже важливим для майбутньої роботи на такій відповідальній посаді.

Фото без опису

В міській раді з метою врахування думки жителів територіальної громади було створено комісію, якій доручено взяти участь в організації безпосередньо процесу опитування (вивчення громадської думки) у населених пунктах. Порядок відбору кандидатур на посаду старости та проведення такого опитування було визначено відповідним розпорядженням міського голови.

Фото без опису

«Йдучи на вибори, я обіцяла провести так званий «праймеріз» відносно питання призначення майбутніх старост. Мені важлива думка громади. Староста представляє саме інтереси жителів сіл, бере участь у підготовці проекту міського бюджету в частині фінансування програм, що реалізуються на території відповідного старостинського округу, здійснює цілий ряд інших важливих для громади повноважень. Тому, на мою думку, старостою має бути та людина, яка користується повагою, авторитетом та, в першу чергу, має підтримку своїх односельців, які довіряють саме йому нести повну відповідальність за майбутнє того чи іншого населеного пункту Снігурівської ОТГ. Кандидатур, до речі, було подано багато, тому я впевнена, що люди в селах зроблять свій вибір», - відзначила Снігурівський міський голова Інна Бойко.

Фото без описуФото без опису

Слід наголосити, що частину кандидатів - а їх було 29 - не було допущено до участі в опитуванні по різним причинам. Наразі по старостинським округам вже проводиться опитування серед населення, а кандидатури старост депутати мають розглянути вже на найближчій сесії, яка відбудеться 15 грудня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано