A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівці вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2020 09:59
Кількість переглядів: 428

14 грудня наша країна вшановує героїв - ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища.

Сьогодні, 14 грудня, в м. Снігурівка біля пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання героїв-ліквідаторів. У заході взяли участь представники міської та районної влади, працівники установ та організацій міста та мешканці. Біля пам’ятника учасників мітингу зустріла Почесна варта з Державними Прапорами України.

«34 роки тому в історії людства сталася трагедія планетарного масштабу. На долю українського народу випало невідоме доти людству випробування. У ніч із 25 на 26 квітня о першій годині двадцять третій хвилині вибухнув атомний реактор на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Куточок земного раю, як називали місто на мальовничих берегах тихої Прип?яті, в одну мить перетворився на суцільне пекло. До Чорнобиля спрямовують сотні тисяч пожежників, правоохоронців, добровольців, в екстреному порядку мобілізованих керівництвом для усунення наслідків аварії. Незважаючи на відсутність обладнання, інструкцій та досвіду під великими дозами опромінення вони робили все, що від них залежало, аби захистити людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації», - вілзначили організатори заходу.

Для 77-ми снігурівчан палаючий Чорнобиль став частиною їхнього життя, їхньої долі. Згадаємо імена тих, кого вже немає із нами: Портянко Сергій Єгорович, Дмитрик Володимир Іванович, Рибальченко Володимир Петрович, Бабічев Олег Олегович, Сирих Володимир Андрійович, Ставцев Анатолій Вікторович, Конищук Дмитро Миколайович, Воробкало Віктор Павлович, Надточій Валерій Федорович, Хрущ В?ячеслав Миколайович, Шелкович Володимир Савич, Салій Віктор Григорович… Подвиг цих людей закарбовано у пам’ятному знаку, до якого 14 грудня приходять вдячні снігурівчани, аби віддати шану тим, хто пройшов через усі кола ядерного пекла, поклав своє життя, щоб врятувати людство від смертельної загрози.

«Ми маємо пильно оберігати згадки про події минулого та робити все можливе, аби більше ніколи не повторилися сумні сторінки української історії», - зазначила міський голова Інна Бойко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано