СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«В бюджеті-2021 повинні бути кошти для медзакладів Снігурівщини», - депутат обласної ради Закусілов

Дата: 30.12.2020 11:14
Кількість переглядів: 578

Снігурівський депутат Миколаївської обласної ради Андрій Закусілов звернувся до голови Миколаївської обласної ради Ганни Замазєєвої щодо виділення коштів для КНП «Cнігурівська центральна районна лікарня» для придбання кисневих концентраторів, ліків, автопарку та ремонту ліфту в стаціонарному відділенні.

Фото без опису

За словами Закусілова на сьогоднішній день КНП «Cнігурівська ЦРЛ» визначена МОЗ та НСЗУ для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 у Миколаївській області. Не зважаючи на це, за словами депутата, лікарня ще й досі не забезпечена відповідним медичним обладнанням.

«В лікарні не вистачає кисневих концентраторів, відсутні безкоштовні ліки для лікування пацієнтів з підтвердженим COVІD-19, зношеність автопарку сягає 90% та не підлягає ремонту. Проблемою залишається несправність ліфту у багатоповерховому стаціонарі», - відзначає депутат.

На другій сесії Миколаївської обласної ради, яка відбулася 17 грудня, депутат запропонував внести вищевикладені потреби Снігурівскої ЦРЛ до порядку денного та розглянути на профільних комісіях. Депутати 52 голосами підтримали звернення: придбання 50 функціональних медичних ліжок, 30 кисневих концентраторів та автомобіля швидкої допомоги оснащеного обладнанням для реанімації тяжкохворих пацієнтів, а також виділення коштів для капітального ремонту двох ліфтів головного корпусу ЦРЛ, сприяння виплаті надбавок лікарям та медичному персоналу за роботу з пацієнтами з COVID-19.

Варто відзначити, що за сприяння Закусілова в грудні медичні заклади Снігурівщини отримали 200 тисяч гривень на поліпшення матеріальної бази та придбання обладнання. Наприкінці листопада керівники КНП «Снігурівська районна лікарня» та КНП «Снігурівський Центр первинно-санітарної допомоги» звернулися з клопотаннями до депутата щодо виділення коштів з обласного бюджету на вирішення нагальних потреб. Вже 16 грудня кошти в повному обсязі поступили на рахунки медичних закладів. КНП «Снігурівська районна лікарня» планує витратити кошти на реконструкцію кисневої системи корпусів. КНП «Снігурівський Центр первинно-санітарної допомоги» планує придбати за ці кошти кардіограф, глюкометри, тонометри, рециркулятор бактерицидний, термометри та інгалятори.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано