A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Дистанційне навчання в ЗОШ №1

Дата: 15.01.2021 13:00
Кількість переглядів: 631

Перехід на дистанційне навчання, зумовлений пандемією, став неочікуваним та доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу Снігурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 –  вчителів, здобувачів освіти та їхніх батьків.

Фото без опису

Після тимчасової розгубленості всім нам  довелось прийняти цей виклик та швидко адаптуватись до нових реалій. І хоча дистанційне навчання не є заміною очного, воно може стати ефективним інструментом не тільки під час карантину. А оскільки відповіді на питання: "Як найближчим часом буде змінюватись епідеміологічна ситуація в Україні?", – поки немає, усі мають бути готовими до організації такого навчання.

Всупереч поширеній хибній точці зору, дистанційне навчання – це аж ніяк не канікули з онлайн-перекличкою та домашнім завданням. Зрозуміло, що для якісної організації освітнього процесу недостатньо просто кидати дітям посилання на матеріали для самостійного опрацювання у месенджер чи Viber.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У Снігурівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 дистанційний формат передбачає наявність всіх притаманних очному навчанню атрибутів, таких як групові дискусії, колективне обговорення пройденого матеріалу, живе спілкування, що  налагоджено через організацію занять та проведення відеоконференцій  на платформах Learningapps, ZOOM, власні сайти та блоги педагогів, створення в  Google документів, таблиць, презентацій.

Для забезпечення повноцінного освітнього  процесу на відстані, окрім технічного інструментарію, вчителі школи намагаються оволодіти низкою професійних та особистих компетентностей, які дозволять зацікавити, організувати учнів на початковому етапі та втримати їхню увагу аж до завершального. В умовах дистанційного навчання стрімко зросла роль батьків, оскільки від дітей, особливо молодшого віку, важко вимагати абсолютної дисципліни та концентрації. Тому, під час карантину вчителі заохочують батьків допомагати учням.

Усім учасникам освітнього процесу слід пам’ятати, що задача сучасної школи є значно ширшою, ніж сто років тому. Доступ до знань більше не є чимось унікальним, а на перші позиції виходять такі навички, як вміння працювати в команді, спілкуватися, ставити мету та досягати її. Усе це можливо опанувати тільки у загальній співпраці школи, здобувачів освіти та їх  батьків.

 

Заступник директора з НВР Л.Риженко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано