A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівській ОТГ пройшла нарада щодо декларування

Дата: 16.01.2021 15:14
Кількість переглядів: 349

16 січня в Снігурівській міській раді пройшла нарада стосовно декларування доходів, отриманих від самостійного обробітку земельних ділянок (паїв) в т.ч. продажу сільськогосподарської продукції. В ній взяли участь голова ОТГ І.Бойко, заступник міського голови О.Кравченко, начальник фінансового відділу міськради Н.Друзь та представники Податкової служби Н.Дребот та А.Дмитренко.

Фото без опису

З метою зміцнення фінансової спроможності місцевих бюджетів, ГУ ДПС у Миколаївській області спільно з місцевими органами влади вживаються заходи, направлені на залучення додаткових коштів та забезпечення надходжень податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів у повному обсязі. Одним із джерел таких надходжень є саме декларування громадянами отриманих доходів від самостійного обробітку земельних ділянок (паїв) та продажу с/г продукції.

Так, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена чи перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення, зокрема, особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі, сукупний розмір яких не перевищує 2 га.  Проте, якщо розмір земельних ділянок наданих для ведення ОСГ або паїв перевищує 2 га, то дохід від продажу с/г продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

Також під час наради присутні обговорили питання інвентаризації земель с/г призначення, які використовувались фізичними особами протягом 2020 року на території Снігурівської ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано