A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель

Дата: 21.01.2021 11:36
Кількість переглядів: 967

Для свідомого українця, для українця-патріота найсвятіше слово  «Україна», тому 22 січня вшановують дві визначні дати – проголошення незалежності УНР IV Універсалом Центральної Ради та проголошення Соборності України. На вівтар української державності багато поколінь поклали своє життя. І нинішнє покоління українців – приклад сили духу, сили патріотизму, сили незламності, які успадкували від предків. Відзначення Дня Соборності – наш обов’язок берегти світлу пам'ять про них.

Фото без опису

До Дня Соборності України з метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  свята вихованці історико-краєзнавчого гуртка «Берегиня» провели  ряд заходів (дистанційно). Для учнів школи була підготовлена історична  лекція «Соборна Україна: від ідеї до життя»(відео урок) . Ведучі у своїх виступах розповіли про історичне значення Соборності України, сучасні тенденції розвитку незалежної української держави, привітали присутніх з такою знаменною датою.

Фото без описуФото без опису

Під час заняття на тему: «На світі багато чудових країн, мені наймиліша, найкраща країна, яка піднялася, мов Фенікс, з руїн, безсмертна моя Україна», діти переглянули тематичні фільми та презентації, провели обговорення, робили власні висновки.(платформа Zoom)  Вихованці гуртка об’єдналися в живий «Ланцюг єдності» під гаслом : «Ми, діти України, за руки візьмемось. З’єднавшись назавжди, один одному всміхнемось».

Фото без опису

Учнями-гуртківцями була проведена історична вікторина «День Соборності України».( платформа Zoom) Метою заходу було стимулювати інтерес в учнів до минулого України, звичаїв та традицій українського народу та закріпити знання про державні символи та визначні події новітньої історії. 

Всі учні школи активно долучилися до патріотичного фото-челенджу до Дня Соборності України «Ми велика, єдина родина – Україна!», ініціатором якого була класовод 4 класу Олєйник І.С. Діти Снігурівської ЗОШ №3 впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Керівник гуртка «Берегиня» Гавриляк Н.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано