A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Протидія домашньому насильству!

Дата: 27.01.2021 09:44
Кількість переглядів: 243

Безпека — базова потреба людини. Проте дехто перебуває в небезпеці навіть вдома. Домашнє насильство має різні форми та прояви. Менш чи більш видимі, вони однаково шкодять людині та порушують її права.

Фото без опису

Конфлікти й непорозуміння трапляються у будь-якій сім'ї, але інколи вони стають загрозливими для фізичного та психологічного здоров'я людини. Кожного року більше 1 000 000 людей в Україні страждають від різних форм насильства у своїх родинах, нажаль про свою проблему говорить лише 10% жертв.

Чому інші мовчать? Чому постраждалі не йдуть від своїх кривдників? І чому люди вчиняють насильство над близькими? І головне — як це зупинити? Найчастіше жертви домашнього насильства — це жінки. Чоловіки також потерпають від нього, але мають більше можливостей вийти із ситуації насильства. Часто постраждала жінка може не усвідомлювати, що є жертвою домашнього насильства. Вона виправдовує насильство потребою зберегти сім'ю. Зазвичай домашнє насильство починається із психологічних форм: звинувачення, скандали, маніпуляції. Воно циклічно зростає і все більше шкодить жертві. Внаслідок цього вона зазнає внутрішніх змін, які часто не дають змоги побачити, що насправді відбувається. Постраждала від насильства особа стає невпевненою у собі, покірною, нездатною постояти за себе та дітей, зляканою.

У 2019 році Координатором проекту ОБСЄ в Україні та студією онлайн-освіти EdEra був розроблений онлайн-курс із протидії домашньому насильству ДІМ (НЕ)БЕЗПЕКИ.

Цей освітній проект навчить помічати насильство, розрізняти його види, розуміти причини та наслідки. А ще — допомагати людям, які потрапили в пастку домашнього насильства.

Насильство має наслідки не лише для жертви, але й для кривдника та суспільства загалом. Ти Можеш Це Зупинити!!!!!

Отримати повну інформацію можна за посиланням https://nonviolence.ed-era.com

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано