A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В міській раді провели засідання круглого столу з мешканцями з питань зміни постачальника газу та тарифам

Дата: 27.01.2021 11:28
Кількість переглядів: 359

У вівторок, 26 січня 2021 року, в залі засідань Снігурівської міської ради під головуванням міського голови Інни Бойко та її першого заступника Андрія Гищака відбулося засідання круглого столу за участі голів ОСББ та громадськості, головним питанням на порядку денного якого було надання роз’яснення щодо зміни постачальника газу побутовим споживачам, які мають бажання змінити постачальника.

Взявши вступне слово, Андрій Гищак проінформував присутніх щодо порядку зміни постачальника газу за допомогою електронних ресурсів.

Фото без опису

Оскільки не всі мешканці мають змогу користуватися онлайн сервісами, аби змінити постачальника (особливо літні люди), на засідання круглого столу були запрошені представники АТ «Ощадбанк» та АТ КБ «ПриватБанк», які надали присутнім відповідні роз’яснення щодо порядку зміни постачальника газу через банківські установи.

Фото без описуФото без опису

Слід додати, що комунальне підприємство «Снігурівський благоустрій» за ініціативи міського голови у свою чергу також долучилося до проведення інформаційної кампанії. Працівниками КП проводиться розповсюдження інформаційних матеріалів серед мешканців газифікованих багатоквартирних будинків разом з рахунками на оплату послуг по вивозу твердих побутових відходів.

Окрім головного питання порядку денного, мешканців також цікавило питання тарифів на електропостачання. З даного приводу вони висловили своє обурення. І не дивно, бо тарифна політика нашої держави нікого не залишає байдужим, особливо враховуючи те, що на Снігурівщині газифіковано менш ніж 5% помешкань. До того ж, відсутнє централізоване опалення житлових будинків, і тому, переважна більшість снігурівчан вимушена опалювати свої домівки за допомогою електроприладів. Очільниця громади підкреслила, що повністю поділяє думку мешканців, однак питання формування тарифів на газ та електроенергію і їх розподіл приймається виключно Урядом та НКРЕКП.

Фото без опису

Інна Бойко нагадала, що на минулій сесії разом з депутатським корпусом було прийнято рішення про направлення звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, народного депутата України Ігоря Негулевського щодо недопущення підняття цін на електроенергію та газ для населення та повернення їх розмірів до минулорічних, в тому числі повернення можливості використання пільгового тарифу на електроенергію як для негазифікованого району.

За підсумками засідання круглого столу, представники громадськості зі свого боку висловилися за направлення аналогічного звернення до Президента, Прем'єр-міністра України, Голови та депутатів Верховної Ради України також від імені мешканців громади.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано