A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«ДОРОЖНЯ КАРТА ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ. РОЗВИТОК ЕКОНОМІКИ»

Дата: 29.01.2021 11:18
Кількість переглядів: 322

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації інформує, що сьогодні о 12:30 годині відбудеться прес-конференція на тему: «Дорожня карта земельної реформи в Україні. Розвиток економіки», організатором якої виступає Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Фото без опису

До участі запрошені:

Роман Лещенко - міністр аграрної політики України;

Олексій Пінчук - в. о. голови Держгеокадастру;

Сергій Кубах - керівник напряму земельної реформи Програми USAID «АГРО»;

Олег Нів’євський - професор Київської школи економіки, експерт із земельних питань;

Дмитро Ливч - експерт EasyBusiness.

Учасники заходу обговорять основні етапи земельної реформи, заплановані на 2021 рік. Завдяки запуску Державного аграрного реєстру будуть виправлені помилки в кадастрі та надаватиметься державна підтримка. Упровадження електронних торгів унеможливить незаконне виведення земель із державної та комунальної власності та дасть змогу купувати права на землю на прозорих конкурентних засадах. Створення Фонду часткового гарантування кредитів забезпечить розвиток іпотечного кредитування та доступні для малих агропідприємств позики.

Держгеокадастр має стати сервісно орієнтованою службою. Планується скасування процедури погодження та експертизи землевпорядної документації. Водночас, громади отримають право розпоряджатися землями, розташованими за межами населених пунктів. У відання громад перейдуть близько 2,5 млн га сільськогосподарських земель.

Для того, щоб запуск ринку землі був ефективним, ще необхідно ухвалити пакет законопроєктів і постанов Кабінету Міністрів України, які заповнять юридичні прогалини в законодавстві та забезпечать прозорі земельні відносини.

Також експерти розглянуть економічні наслідки земельної реформи для української економіки та можливості, що їх отримають землевласники та інвестори.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Y7ioXXnwvFc.

Земля є основним фактором виробництва в сільському господарстві, територіальним базисом розвитку сільських територій. Зважаючи на актуальність питання впровадження земельної реформи, зокрема, напередодні відкриття обігу (ринку) землі, та завершального етапу децентралізації,  облдержадміністрація запрошує аграріїв, власників земельних наділів та територіальні громади взяти участь у даному заході. Запуск повноцінного обігу землі у вигляді запропонованого пакету земельних законів та інших супровідних заходів буде відчутним поштовхом до розвитку сільських громад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано