A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Тарифи на тепло у цьому опалювальному сезоні не збільшаться - Асоціація міст та Уряд підписали Меморандум

Дата: 09.02.2021 15:58
Кількість переглядів: 264

Тариф на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону не зростатиме, а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, що забезпечать стале проходження опалювального сезону. Відповідну домовленість між Урядом та Асоціацією міст України сьогодні, 9 лютого, закріпили підписанням Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Фото без опису
 

Уряд погодився, що збитки комунальних підприємств, отримані від державного регулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, будуть компенсовані до 1 жовтня 2021 року. Мінрегіон, Міненерго, НАК, Асоціація міст України спільно визначать фінансові джерела для цієї компенсації і розроблять відповідні законодавчі інструменти.

У Миколаївському відділенні Асоціації міст підкреслюють, що такий результат є важливим для громадян і місцевого самоврядування, адже показує взаємну здатність місцевої та центральної влади будувати прозорий та відкритий діалог.

Завдяки наполегливим діям АМУ Уряд визнав, що проблеми підприємств теплопостачання, які накопичувалися роками в результаті державного регулювання, потребують вирішення на центральному рівні. Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

«Підписання Меморандуму – це перший крок у налагодженні дієвого діалогу між центральною владою та місцевим самоврядуванням з питань централізованого теплопостачання. Ми очікуємо, що Уряд дотримається усіх домовленостей і не допустить кризи в системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів», — зазначив Голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

Меморандум був підписаний у присутності Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, Виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано