СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

У Снігурівському історико-краєзнавчому музеї проведено годину пам’яті до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав: «Ціна чужої війни»

Дата: 15.02.2021 11:54
Кількість переглядів: 394

Щороку ветерани афганської війни відзначають останній день виведення військ із Афганістану.

Війна – це важкі випробування  та смерть. Далекий грудень 1979 року… Далека та чужа країна Афганістан. Скільки смертей, скільки горя за 10 років. 15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втрат наших солдатів. Важкий, сумний підсумок. Летіли «чорні тюльпани» з цинковими гробами. Україна втратила близько 3 тисячі молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Відвідувачі переглянули фільм  присвячений афганським подіям. Із  затриманням подиху учні слухали вірш «Афганець», який продекламувала Дар’я Лузан.

Час не підвладний викреслити з пам’яті  героїчні подвиги,  приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші земляки, яким довелося нести нелегку військову службу  в  Афганістані. Більше 3600 наших земляків, миколаївців та жителів області, виконували інтернаціональний обов’язок. 60 із них загинули на полі бою, більше 120 отримали поранення.

У числі тих, хто не повернувся з афганської війни, є імена наших земляків:  ДІДЕНКО СЕРГІЙ ВЛАДИСЛАВОВИЧ, ПЕНШИН ЯРОСЛАВ ОЛЕКСАНДРОВИЧ. Наша пам'ять свято зберігає подвиг батьків, дідів у Другій світовій війні, назавжди ввібрала в себе біль афганських втрат. І сьогодні наші воїни боронять незалежність і територіальну цілісність держави на сході України.

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИМ І ПОМЕРЛИМ ВОЇНАМ АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано