A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівці вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 18:04
Кількість переглядів: 361

15 лютого біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 32-ої річниці з дня виведення військ з Афганістану. Міська влада, громадськість та воїни-інтернаціоналісти зібралися віддати данину мужності та героїзму тих, хто виконував непросту місію, брав участь у миротворчих операціях, чесно та сумлінно дотримуючись присяги.

Через справжнісіньке пекло тієї страшної війни пройшли 184 снігурівчанина. Двоє із них повернулися додому у «чорних тюльпанах»: Діденко Сергій Владиславович та Пеншин Ярослав Олександрович. Вже вдома помер від ран Олександр Кормилець.

Учасники мітингу вшанували пам?ять всіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання, схиливши голови перед їх подвигом, мужністю та витримкою. А Митрофорний протоієрей, настоятель Церкви Миколая літнього Отець Володимир провів заупокійну літію за загиблими та померлими воїнами-миротворцями. На завершення мітингу снігурівчани поклали квіти до пам’ятника воїнам-афганцям, Стели борцям за волю та незалежність України та Меморіалу загиблим воїнам-снігурівчанам у Другій світовій війні.

Після мітингу воїни-інтернаціоналісти провели зустріч з керівництвом міської ради, в ході якої було обговорено низку важливих питань, стосовно соціального захисту, надання медичних послуг та земельних питань.

Під час зустрічі, за мужність, самовідданість, вірність військовому обов’язку, вагомий особистий внесок у розвиток суспільно-патріотичного руху та з нагоди Дня вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав міським головою Інною Бойко було нагороджено грамотами учасників бойових дій на території інших держав Віктора Войцешина, Юрія Зінковського, Сергія Федорова. Головою Снігурівської громадської організації воїнів-інтернаціоналістів Сергієм Подлєднєвим було нагороджено очільницю громади Інну Бойко медаллю «За громадянську мужність». Також, від Української спілки ветеранів Афганістану присутніх учасників бойових дій в Афганістані було нагороджено медалями «За звитягу» - Володимира Кореновського, «За заслуги І ступеня» - Олега Бартощака, «За заслуги ІІ ступеня» - Олега Бісовецького та медаллю «За заслуги ІІІ ступеня» було нагороджено учасника бойових дій на Сході України Андрія Учня.

«Афганська війна – болючий спогад воїнів-ветеранів, невимовна туга матерів, сестер, родичів загиблих, це рана, яка не загоюється. Шануймо наших воїнів, які з честю та гідністю, ціною власного життя зберігають мир. На превеликий жаль, сьогодні теж триває війна. На Сході нашої держави продовжують гинути молоді патріоти, які ціною власного життя дарують нам можливість жити у своїй, вільній та незалежній Україні. Ми низько вклоняємося перед усіма вами – учасниками бойових дій на території інших держав та нинішніми захисниками рідної країни. Від усього серця бажаємо вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя і добра під чистим мирним небом України», - відзначила Інна Бойко.

Завершилися заходи урочистим концертом, який пройшов у малій залі Снігурівського Будинку культури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано