A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В міській раді відбулася зустріч з батьками учнів з приводу обговорення реформи освіти

Дата: 10.03.2021 17:32
Кількість переглядів: 424

У вівторок, 9 березня 2021 року, в залі засідань міської ради відбулася зустріч міського голови Інни Бойко з батьківським активом закладів загальної середньої освіти міста Снігурівка за участі депутатів та директорів шкіл. Батьків турбувало одне питання – нова реформа освіти, або що чекати учням та освітянам.Фото без опису

Ухвалений 16 січня 2020 року Закон України "Про повну загальну середню освіту" став продовженням освітньої реформи Нової української школи та викликав чимало питань щодо створення нової мережі закладів загальної середньої освіти. Мова йде про переформатування шкіл: в рамках вищевказаного Закону, з 1 вересня 2024 року школи в Україні мають бути поділені на три групи. Перша – початкова, де діти навчатимуться чотири роки. Друга – базова середня, яка називатиметься гімназією, ще п’ять років навчання. І профільна середня школа, що матиме статус ліцею академічного або професійного спрямування. Там навчання триватиме три роки. Фактично трансформація української школи запланована за західним зразком. В академічному ліцеї учень може поглибити знання та вступити до закладу вищої освіти. У професійному – паралельно із загальною середньою освітою школярі опановуватимуть першу професію.

Учасниками зустрічі було обговорено необхідність створення профільного ліцею на базі опорної школи. Начальником відділу освіти міської ради Юлією Клапчук та директорами навчальних закладів було надано роз’яснення батькам з даного приводу.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано