A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

До Дня визволення Снігурівки від нацистських загарбників

Дата: 14.03.2021 14:00
Кількість переглядів: 369

14 березня снігурівчани відзначають знаменну дату в історії рідного міста – день визволення Снігурівщини. Наш край було звільнено в результаті Березнегувато-Снігурівської  наступальної операції. Береги Інгулу не знали таких грізних боїв, як у березні 1944 року. Під час операції відзначилась кінно-механізована група, яка мала багатонаціональний склад і називалась «Військом 50-ти народів».

З метою формування почуття патріотизму, загальнолюдських цінностей і моралі, виховання рис патріотизму у молодого покоління в  Снігурівському історико-краєзнавчому музеї проведено уроки  мужності: 

- «Вони  визволяли Снігурівку»;

- «Подвиг Іди Лауди»;

- тематичні екскурсії: «Березнегувато-Снігурівська наступальна операція 1944 року».

Операція проводилась у той період, коли наші війська, завдаючи жорстокого удару гітлерівським окупантам, переможно просувались на захід – до державних кордонів країни. Проводилась операція впродовж 6 – 18 березня. У березні війська 3-го українського фронту під командуванням генерала армії Р.Малиновського вступили на землі Миколаївщини. Це була одна з найблискучіших операцій. Завдяки її проведенню було звільнено більшу частину  Миколаївщини, створено сприятливі умови для звільнення Північного Причорномор’я, Одещини, виходу на Дністер і Дунай, на державні кордони.

Незабутній сторінці історії рідного краю у музеї присвячений розділ   діяльності  підпільно-десантної групи ім. Чапаєва. Відвідувачі дізналися про складну життєву долю підпільників і героїчний подвиг партизанки – радистки  Іди  Лауди.

Снігурівку звільняли наші земляки О.Корсунський, О.Собольков. Їх імена назавжди залишаться у вдячній пам’яті снігурівчан.

Усе менше залишається учасників Другої світової війни. Честь і шана живим. Вічна слава загиблим. Хай не згасає пам'ять про героїв!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано