A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Обговорили питання фінансування пільгових рецептів

Дата: 19.03.2021 11:57
Кількість переглядів: 375

У четвер, 18 березня 2021 року, міський голова Інна Бойко провела нараду за участі депутата Миколаївської обласної ради Андрія Закусілова, голів Широківської та Горохівської територіальних громад, керівників медичних установ первинної і вторинної ланки та представників аптечних закладів. Головним питанням, яке було обговорено учасниками наради – забезпечення фінансування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань. Як відомо, проплата пільгових рецептів, які виписують сімейні лікарі, лягла на плечі місцевих бюджетів. Нагадаємо, що Снігурівська міська лікарня також обслуговує мешканців Широківської та Горохівської громад, а відтак зазначені ОТГ виділяють субвенцію для фінансування пільгових рецептів для своїх мешканців відповідних категорій.Фото без опису

«Хворі окремих категорій повинні отримувати препарати по пільговим рецептам без проблем, незалежно від того, де вони проживають», – наголосила Інна Бойко.

З метою недопущення заборгованості перед аптечними закладами, учасниками наради було узгоджено механізм спрямування коштів для проведення своєчасного розрахунку, який має передбачати як збільшення кількості хворих, так і ріст цін на ліки протягом року. Учасники зібрання, обговоривши це непросте питання також прийняли рішення проводити щоквартальний моніторинг і звірку видачі ліків по пільгових рецептах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано