A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівці відбулося засідання ДНПК з приводу виявлення сказу в с.Першотравневе

Дата: 19.03.2021 20:10
Кількість переглядів: 556

19 березня 2021 року було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на порядок денний якої було винесено питання «Про встановлення карантинних обмежень по сказу собаки в с.Першотравневе Снігурівської міської ради Баштанського району Миколаївської області». Також встановлено загрозливу зону, до якої увійшли села Васильки, Трудолюбівка, Калинівка, Бурханівка Снігурівської міської ради, Гуляй Городок, Суворе, Світла Дача, Великопілля, Горохівське, Виноградне, Новий Шлях та с-ще Галаганівка Горохівської сільської ради, єгерські обходи №9, №7, №3 ПОГ «Снігурівське МРГ».Фото без опису

На засіданні було повідомлення про наступне. В одному з домогосподарств с.Першотравневе 12 березня собака вкусила власну господарку. Жінка звернулась до ЛШМД в м.Миколаїв для отримання медичної допомоги. Про даний випадок було повідомлено Снігурівське управління Держпродспоживлужби в Миколаївській області 15 березня, в той же день собака була клінічно обстежена та поставлена на 15-денне карантинування. 17.03.2021 року собака загинула.

Фахівцями Снігурівської РДЛВМ 17.03.2021 відібрано голову та направлено до Миколаївської РДЛ Держпродспоживслужби для виключення сказу. Труп тварини разом зі шкірою спалений. В той же день проведено профілактичне щеплення проти сказу м’ясоїдних, які утримуються в населеному пункті.

Звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Миколаївської РДЛ Держпродспоживслужби №000948 п.м./21 від 18.03.2021 встановлений діагноз на сказ.

Територія минулого Снігурівського району стаціонарно неблагополучна по сказу. Останній випадок зафіксований в січні 2020 року у с.Новокиївка Новокиївської сільської ради. В селі Першотравневе з 1998 року цей випадок сказу встановлений вперше.

У Миколаївській області станом на 1 березня 2021 року діють карантинні обмеження по сказу собак в 5 населених пунктах (м. Миколаїв, с. Брід Первомайського району, с.Шевченкове та с.Новогригоріка Вітовського району, с.Очеретня Кривоозерського району); по сказу котів – в 6 населених пунктах (м.Новий Буг, с.Новоєгорівка Баштанського району, с.Цвіткове Доманівського району, с.Зелений Гай Миколаївського району, с.Генівка Первомайського району та смт Криве Озеро), сказ Єнотовидної собаки – с.Покровка Очаківського району.

Також повідомляємо, що восени 2019 та 2020 років на території колишнього Снігурівського району проводились антирабічні заходи – щеплення проти сказу диких м’ясоїдних шляхом розкидання приманок з вакциною за допомогою літаків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано