A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Інна Бойко: «Наповнення бюджету – запорука розвитку громади»

Дата: 24.03.2021 21:00
Кількість переглядів: 423

У вівторок, 23 березня 2021 року, в селі Першотравневе відбулася зустріч влади та фахівців ГУ ДПС у Миколаївській області з місцевими фермерами і одноосібниками в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до бюджету. В зустрічі брали участь міський голова Інна Бойко разом зі своїм заступником Олександром Кравченко, в.о.заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Боненко та начальник Снігурівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Миколаївській області Наталія Дребот.

Представники обласної податкової нагадали присутнім про те, що порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами Податкового кодексу України (далі — ПКУ), відповідно до норм якого подавати Декларації зобов’язані і одноосібники, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (пп. 165.1.24 ст. 165 ПКУ). Порушення податкової дисципліни тягне за собою накладення штрафів.

Крім того, при отриманні доходів від здавання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі — орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою), орендодавець (громадянин-одноосібник) визначає свої податкові зобов’язання за результатами такого року у річній податковій Декларації та сплачує податок з таких доходів за своєю податковою адресою.

Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 га, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО) за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Самостійно сплатити узгоджені податкові зобов’язання платники ПДФО зобов’язані до 1 серпня року, що настає за звітним.

Галина Боненко акцентувала увагу присутніх на тому, що фізичні особи, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність з вирощування сільськогосподарських культур, зареєструвавшись суб’єктами господарювання — фізичними особами підприємцями, зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування — до відповідних цільових фондів, згідно з вимогами чинного законодавства.

В ході зустрічі також були порушені земельні питання, автобусного сполучення між населеними пунктами, тощо. Представниками влади та фахівцями ГУ ДПС у Миколаївській області були надані вичерпні відповіді на всі запитання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано