A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

День довкілля в ЗОШ №3

Дата: 15.04.2021 14:54
Кількість переглядів: 620

День довкілля відзначається в Україні згідно з Указом Президента України з 1998 р., щорічно, у третю суботу квітня. Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій, з метою розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією "Дерево-Життя" та іншими громадськими ініціативами…»Фото без опису

А що ж таке довкілля? Це навколишнє середовище, яке нас оточує. Кожен погодиться з тим, що спілкування з природою дає нам радість, бо природа - це невичерпне джерело краси, яка не може залишити байдужою навіть найчерствішу людину. 

В ХХІ ст. особливо гостро постало питання екологічного оздоровлення та охорони навколишнього середовища. Необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи. Стан навколишнього середовища України на сьогоднішній день вважається критичним. За тривалістю життя населення Україна посідає 52 місце в світі. З 1991 року зареєстровано природне скорочення населення. Особливо вражаючим є показники смертності дітей на першому році життя. Постає справедливе питання: Що стало причиною цього? Відповідь фахівців : «Забруднення навколишнього середовища».

Людині варто замислитись: що буде далі? Адже Земля – наш дім, нам тут жити, пити цю воду, дихати цим повітрям.

Необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи.

«Тепер, коли ми вже навчилися літати, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на землі, як люди», - так сказав Бернард Шоу – класик XX століття.»

У людства є шанс врятувати планету. Що конкретно для збереження природи може зробити кожен з нас? Ми не в змозі вирішити глобальні екологічні проблеми, але в наших силах робити так, як учні Снігурівської ЗОШ I – III ст. №3: 

Усі ми хочемо дихати свіжим повітрям, пити чисту воду, жити в екологічно чистому середовищі. Саме від цього залежить здоров’я кожної людини і всієї планети. Давайте ж будемо її берегти! Усюди на кожному кроці, кожної хвилини свого життя!  

 

Наш дивний світ такий як казка,

Он в небі хмаронька пливе.

Тож бережи його, будь ласка,

Все в ньому гарне і живе!

 

Учитель біології Снігурівської ЗОШ I – III ступенів №3 Ц.В. Андрющенко 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано