A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівці вшанували пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 19:10
Кількість переглядів: 369

Фото без описуВ історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогади про які щоразу пронизують серця гострим болем. Одна  із таких дат – 26 квітня 1986 року. 

26 квітня в м. Снігурівка представники влади вшанували пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Квіти до пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС поклали Снігурівський міський голова Інна Бойко, її заступник Світлана Голдун та секретар міської ради Сергій Верловицький.

«35 років тому, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській АЕС сталася аварія, найбільша в історії ядерної енергетики. Цей день поділив життя багатьох людей на «до» та «після», залишивши колосальний відбиток у пам'яті кількох поколінь, завдав непоправних втрат та спричинив на довгі роки забруднення навколишнього середовища, покалічивши людські невинні життя, й водночас показавши, наскільки великою може бути людська самопожертва», - відзначила міський голова Інна Бойко.

Як відомо, у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи взяло участь понад 600 тисяч осіб, серед яких і наші земляки – снігурівчани. І скільки б не пройшло років - Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогу ціну. Наш земний уклін, довічна вдячність тим, хто, ризикував своїм здоров’ям, хто поклав власне життя заради нашого майбутнього. Свята пам'ять ніколи не зітреться з історії, не згасне у віках.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано