A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ГО "ВІВАТ" разом з Снігурівською міською радою за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» запускають новий проект підтримки закладів охорони здоров'я

Дата: 12.05.2021 16:29
Кількість переглядів: 497

Фото без описуГромадська організація «ВІВАТ» с.Євгенівка спільно з Снігурівською міською радою, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», запускає новий проект «Допоможемо. Підтримаємо. Пошиємо: підтримка закладів охорони здоров'я в боротьбі з COVID-19 шляхом пошиття одноразових захисних халатів, постільної білизни та подушок».

«U-LEAD з Європою» є Програмою, що спільно фінансується багатьма донорами, зокрема ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

На даний час пандемії COVID-19 лікарні в недостатній кількості забезпечені засобами індивідуального захисту, що значно підвищує ризик медичних працівників інфікуватися. Відчуття безпеки є дуже важливим фактором емоційного та психологічного стану медиків. Постійні переживання заразитися самим та заразити хворобою своїх рідних, через певний час призводить до роздратованості та втоми. Втомлені медики – це не тільки питання ставлення до пацієнтів, це ще і питання концентрації уваги.

Наша організація бачить вирішення даної проблеми в налагоджені силами волонтерів шиття засобів індивідуального захисту для медперсоналу Снігурівської лікарні, який безпосередньо працює з хворими на COVID-19. Планується пошити 800 комплектів одноразових халатів та шапочок.Також буде пошито 170 комплектів постільної білизни та 50 подушок.

На технічне обладнання, матеріали, навчальні тренінги і таке інше від європейських донорів надійде 366 407,00 грн., а спів фінансування  Снігурівської міської ради – 55 290,00 грн.

Також хочу зазначити, що  під час пандемії багато людей потребує психологічної та інформаційної підтримки. Карантин порушив звичне життя всіх людей. Втрата роботи, соціальна дистанція, самоізоляція та самотність, страх захворіти на коронавірус – все це нові реалії, в яких живе весь світ та зокрема жителі Снігурівської громади. Не зважаючи на тривалий період пандемії,  деякі люди і досі не знають як себе вести, коли хтось із родини захворів на коронавірус, як відрізнити схожі за симптомами  до COVID-19 хвороби, як вберегтися від зараження в людних місцях. Коли люди вимушені перебувати на ізоляції вдома в період, повний стресу, коли у них  немає роботи, велика ймовірність, що це може призвести до психологічно-емоційного зриву та домашнього насильства.

Тому було вирішено запустити на базі ГО «ВІВАТ» платформу «Мій телефонний друг» з метою — надання волонтерами найбільшвразливим категоріям населення щодо COVID-19, а самепсихологічної  та інформаційної підтримки та допомоги(телефон «гарячої лінії» буде повідомлено пізніше).

Загалом, метою проєкту є – розбудова волонтерського руху в Снігурівській громаді для допомоги медичним працівникам та іншим вразливим групам жителів громади в боротьбі з наслідками пандемії COVID-19.

В рамках проекту ГО «ВІВАТ» оголошує конкурсний  відбір  20  волонтерів, які мають навички шиття. Швейну майстерню буде обладнано в приміщенні Євгенівського будинку культури. Головні умови відбору волонтерів – Ваше бажання допомагати нашим медичним працівникам та жителям Снігурівської  громади пережити  пандеміюCOVID-19. Долучайтеся до доброї справи!

Довідки за телефоном: +38(066) 84 656 00

Голова ГО «ВІВАТ» Дирда Тамара Юліївна.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано