A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

На Снігурівщині стартували триденні командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту

Дата: 17.05.2021 14:50
Кількість переглядів: 425

Фото без описуУ понеділок, 17 травня 2021 року, за участі представників об’єднаних територіальних громад колишнього Снігурівського району, співробітників ДСНС, представників служб життєзабезпечення розпочато командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту регіонального рівня.

Відкриття КШН відбулося у залі засідань міської ради під головуванням Снігурівського міського голови Інни Бойко, представників Головного управління ДСНС у Миколаївській області, на чолі з начальником управління організації заходів цивільного захисту Олександром Лісковичем, за участі представників Горохівської та Широківської територіальних громад, керівників комунальних підприємств, сільських старост, керівників відповідних установ та організацій громади.

Навчання триватимуть протягом 17-19 травня і передбачають відпрацювання спільних дій по виконанню завдань у складних умовах надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. Рятувальники спільно з органами влади та представниками служб життєзабезпечення Снігурівщини будуть відпрацьовувати актуальні питання щодо взаємодії при ліквідації надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на території ОТГ. Підбиття підсумків КШН заплановано на четвер, 20 травня.

Очільниця громади довела присутнім першу ввідну для відпрацювання в рамках навчань: за прогнозами Миколаївського Гідрометцентру наприкінці другої декади травня очікується вихід середземноморського циклону з активними атмосферними фронтами на південь України, що призведе до різкої зміни погодних умов. Очікуються сильні опади у вигляді дощу, подекуди з градом, шквальним вітром з поривами до 35 м/с, можливий буревій. Загострення гідрометеорологічної обстановки може привести до пошкодження та руйнування житлового фонду, об’єктів соціальної, адміністративної та промислової сфер економіки, масових відключень абонентів від мереж електропостачання, ускладнення у транспортній інфраструктурі, завдати значної шкоди інженерним мережам та комунікаціям.

Обговоривши інформацію з даного питання, комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Снігурівській міській раді вирішила прийняти інформацію до відома. Начальнику цивільного захисту Снігурівської міської територіальної громади доручено перевести функціонування Снігурівської міської ланки територіальної підсистеми Єдиної системи цивільного захисту у Миколаївській області в режим підвищеної готовності з 10.30 години 17 травня 2021 року до закінчення загрози виникнення надзвичайних ситуацій, які пов’язані з різкою зміною погодних умов.

Присутні представники комунальних підприємств, служб, установ та організацій доповіли представникам комісії про стан, наявність сил та засобів для умовної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Надані відповідні доручення.

За результатами навчань будуть визначені проблемні питання та рівень взаємодії між усіма екстреними службами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано