A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

“А над світом українська вишивка цвіте”: в Снігурівській ОТГ відзначили День вишиванки

Дата: 20.05.2021 19:03
Кількість переглядів: 472

Фото без опису20 травня в Снігурівському будинку культури відзначили День вишиванки. Свято пройшло в рамках Всеукраїнського Марафону по відзначенню 30-ї річниці незалежності України. На заході були представлені роботи майстрів народної творчості з усіх куточків Снігурівської громади.

Картини, рушники, поробки, композиції були зібрані з усіх старостинських округів ОТГ, а подивитись було на що!

Однією з найстарших учасниць виставки є Тамара Афанасіївна Потикайло з с. Василівка. Жінці – 82 роки, а вишиває вона з третього класу школи! Її роботи бачили Київ, Одеса, Севастополь та інші міста України. А деякі з них дісталися самої Америки. Розповідає, що довгий час навчає ремеслу молодь, передаючи своїм учням вміння та навички. За фахом жінка – будівельник. До речі, приймала участь у побудові Снігурівського будинку культури, де й проходило сьогоднішнє свято. Була дуже рада запрошенню на виставку, адже це на такому заході Тамара Афанасіївна присутня вперше.

Для гостей свята підготували насичену культурно-розважальну програму у виконанні місцевих зірок естради. Свої яскраві виступи присутнім продемонстрували ансамбль «Джерело», вихованці Дитячої школи мистецтв, Тетяна Ясонова, Василь Гринишак, Олег Лисиця, Надія Орлова, Микола Крєстьянінов, подружжя Олександра та Дар’ї Гищак, а також представники Новопавлівського сільського клубу, Нововасилівського, Тамаринського та Василівського Будинків культури.

Під час свята, снігурівчани мали змогу відчути себе великою родиною, поринути у світ мистецтва. Зрештою, це треба не чути, а побачити на власні очі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано